Υπουργείο Υγείας: Αναστέλλονται οι άδειες των υγειονομικών από 1 Σεπτέμβρη


Η αναστολή των αδειών εργαζόμενων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στον ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ και σε δομές της ΠΦΥ από την 1η Σεπτεμβρίου αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρετα σε σημερινό έγγραφο το υπουργείο Υγείας, με την υπογραφή του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντζομάνη από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία – Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).

Το παραπάνω συνεπάγεται πως όποιος εργαζόμενος του τομέα, λείπει αυτήν την περίοδο σε άδεια ή είχε προγραμματίσει να απουσιάσει από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του η να αλλάξει τα σχέδιά του.

Η απόφαση έρχεται μετά την αναγκαιότητα να καλυφθούν κενά στον τομέα Υγείας, που προκύπτουν από τις αναστολές εργασίας, καθότι στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία,γεγονός που αναμένεται να φέρει αύξηση στην κινητικότητα πολιτών, την ώρα που το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, δείχνει να επιδεινώνεται.

 

Πηγή: skai.grSource link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.