vima organoseon

Το βήμα των Οργανώσεων

Δώσε δύναμη και νόημα στον αγώνα της Greenpage να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ζωντανής φύσης.

 

Σε αυτές τις σελίδες θα "ακούτε" τις φωνές Οργανώσεων, συλλόγων, ομάδων ανθρώπων που ανησυχούν και νοιάζονται για τη Φύση το Περιβάλλον και το ιερό δικαίωμα της Ζωής.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ
POFYZO (
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.)


Πολίτες για τη Φύση και τη Ζωή

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Άνδρες και γυναίκες από διάφορες οργανώσεις. Μια φιλική συντροφιά χορτοφάγων, με νιάσιμο για τη φρικτή κατάσταση των ζώων που μας κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι, Έλληνες, χριστιανοί, κι ό,τι άλλο προτάσσεται συνήθως ως δείγμα επιπέδου πολιτισμού, ανθρωπιάς, ευσπλαχνίας, ελέους κλπ.
site :
e-mail :
Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.Κάνουμε δράσεις, μεταξύ των οποίων είναι διαμαρτυρίες για γούνες, (ήδη δύο), φυλλάδια, μάζεμα υπογραφών για κυνήγι, γούνα, βασανισμούς, δάση, φώκιες, φάλαινες κ.λ.π.

Ό,τι κυκλοφορεί το προωθούμε παντού. Το link με τις 13000 περίπου υπογραφές για σταμάτημα κυνηγιού π.χ. γεννήθηκε από τη παρέα μας, και στο Σύνταγμα τη μέρα των ζώων μαζέψαμε πολλές, και από αλλού, κοντεύουμε τις 15000…Επίσης γράφουμε σε φόρουμ, ενημερώνοντας συνεχώς, όσοι μπορούν, ως εθελοντές.
Μέσω e – mails , fax , επιστολών, κι ό,τι άλλο μέσο μπορούμε προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε στη κοινωνία και τον περίγυρό μας βέβαια, αυτές τις τόσο σημαντικές αλήθειες, αλλά και της διατροφής, υγείας και περιβάλλοντος, όπου βλάπτει η κρεοφαγία, και πολιτισμό, πνευματικότητα. Έχουμε πολλά αρχεία, άρθρα, ειδήσεις, ηλεκτρονικά και φωτοτυπίες που καταδικάζουν την κρεοφαγία ως καταστρεπτική για την ανθρωπότητα.
Καταθέσαμε πρόσφατα σχέδιο νόμου για τα δικαιώματα των ζώων, υπογεγραμμένο από πάρα πολλές οργανώσεις, φιλοζωικές , οικολογικές κλπ. που έχουν ανάλογες ευαισθησίες.
 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΑΡΧΕΛΩΝ

Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες

ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και

άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση

του κοινού.

site :
e-mail :
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΕΛΩΝΕίναι Εταίρος του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος για το Περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/MAP), μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διατήρηση των Ακτών. Μέλη του συμμετέχουν στη Διεθνή Ένωση Εμπειρογνωμόνων για τις Θαλάσσιες Χελώνες καθώς και σε Μεσογειακά και διεθνή συνέδρια για τη διαμόρφωση στρατηγικής για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών. Επιπλέον, στη Ζάκυνθο, ο Σύλλογος που συνετέλεσε στη δημιουργία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, συμμετέχει στη λειτουργία του πρώτου Φορέα Διαχείρισης προστατευόμενης περιοχής στην Ελλάδα.


Οι δραστηριότητες του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ περιλαμβάνουν καταγραφή της αναπαραγωγικής δραστηριότητας και προστασία των φωλιών της Καρέττα στις σημαντικότερες περιοχές ωοτοκίας της (Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και Κρήτη), εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων για τις περιοχές και δράσεις Περιβαλλοντικής Αγωγής. Όλα τα προγράμματα διεξάγονται με τη συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλιευτικών συλλόγων, κατοίκων της περιοχής και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων ενώ εκπονεί και προγράμματα εθνικής ή κοινοτικής συγχρηματοδότησης.… Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του ΑΡΧΕΛΩΝ


 

Αν δεν αντιδράς πάνω στα προβλήματα που δημιουργούνται γύρω σου, γίνεσαι ένα από αυτά.Θέλεις να είσαι μέρος του προβλήματος ή μέρος της λύσης του; Διάλεξε!Ενημερώσου τώρα για τις εκστρατείες που έχουν ξεκινήσει και γίνε μέρος τους.

 

 

 

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οικολογικές οργανώσεις, φιλοζωικά σωματεία,

φίλοι της φύσης και του περιβάλλοντος,

υπερασπιστές του δικαιώματος της ζωής

που δεν έχετε βήμα να εκφράσετε

τις ιδέες και τη δράση σας,

είστε όλοι ευπρόσδεκτοι

να προβληθείτε, εντελώς δωρεάν,

μέσα από τις σελίδες της GREENPAGE.

 

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ