Το Facebook αφαίρεσε (πάλι) προσβλητικές διαφημίσεις του Τραμπ – Τι περιείχαν


Το Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αφαίρεσε τις διαφημίσεις της προεκλογική καμπάνιας του Τραμπ που συνέδεαν αβάσιμα την είσοδο προσφύγων στις ΗΠΑ με τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Το διαφημιστικό περιλαμβάνει βίντεο με (ποιον άλλον;) τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν που αναφέρεται στην ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων. Στο βίντεο του Τραμπ διατυπώνεται ο ισχυρισμός, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ότι ο Μπάιντεν θα αυξήσει κατά… 700% τους πρόσφυγες από τη Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη, σύμφωνα με το NBC News. Περιλαμβάνει επίσης κείμενο που ισχυρίζεται ότι η “αύξηση των προσφύγων παρουσιάζει κινδύνους για τη δημόσια υγεία”.

Το στρατόπεδο του Τραμπ προέβαλε τις διαφημίσεις την Τρίτη με στόχο να κερδηθούν στρατηγικής σημασίας πολιτείες  όπως η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα. Ορισμένες από τις παραλλαγές του διαφημιστικού μηνύματος δέχθηκαν χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες αντιδράσεις χρηστών πριν καταργηθούν την επόμενη μέρα, σύμφωνα με το NBC.

“Απορρίψαμε αυτές τις διαφημίσεις επειδή δεν επιτρέπουμε ισχυρισμούς ότι η σωματική ασφάλεια, η υγεία ή η επιβίωση των ανθρώπων απειλείται από άτομα βάσει της εθνικής τους καταγωγής ή του μεταναστευτικού”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook, Άντι Στόουν.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου υπερασπίστηκε το περιεχόμενο των διαφημίσεων. “Όταν πρόκειται να οδηγήσουμε το έθνος μας έξω από αυτή την κρίση και να φέρουμε τη Μεγάλη Αμερική, οι Αμερικανοί μπορούν να βασίζονται στον Πρόεδρο Τραμπ” δήλωσε η εκπρόσωπος της εκστρατείας Κόρτνι Παρέλα. 
 

Πηγή: skai.grSource link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.