Τη 19η Ιουλίου το πιθανότερο «άνοιγμα» των ταξιδιών από Βρετανία προς πορτοκαλί χώρες


Θανάσης Γκαβός Λονδίνο

Τη 19η Ιουλίου προσδιορίζουν σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ως την ημερομηνία από την οποία η κυβέρνηση Τζόνσον θα καταργήσει την υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης για τους πλήρως εμβολιασμένους κατοίκους της Βρετανίας που θα επιστρέφουν από διακοπές στους προορισμούς της πορτοκαλί ταξιδιωτικής λίστας.

Αν και οι Times αναφέρουν ότι η απόφαση δεν είναι ακόμα οριστική, η Daily Mail και η Sun εμφανίζονται πιο σίγουρες, επικαλούμενες κυβερνητικές πηγές.

Τα δημοσιεύματα συμφωνούν ότι ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θέλει η κατάργηση του περιορισμού της καραντίνας να γίνει στις 19 του μήνα, ημέρα που θα αρθούν και σχεδόν όλα τα εγχώρια μέτρα κατά της πανδημίας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Πέμπτη από τον Υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς. Πιστεύεται ότι από την υποχρέωση απομόνωσης θα εξαιρούνται και τα παιδιά που θα ταξιδεύουν με τους πλήρως εμβολιασμένους γονείς τους, αν και θα διατηρηθεί για όλους η υποχρέωση για διαγνωστικά τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και μετά από την άφιξη.

Σε πρώτη φάση το μέτρο θα αφορά μόνο κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου – ή και μόνο της Αγγλίας – το εμβολιαστικό καθεστώς των οποίων μπορεί να ελεγχθεί γρήγορα.

Από την ημέρα που θα ισχύσει η άρση της καραντίνας για τις αφίξεις από τις «πορτοκαλί» χώρες, θα πάψει να ισχύει και η κυβερνητική σύσταση αποφυγής μη αναγκαίων ταξιδιών προς τις χώρες αυτές.

Η Telegraph αναφέρει επίσης ότι από αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά βρετανικές αεροπορικές εταιρείες σε συνεργασία με το αεροδρόμιο Heathrow θα λειτουργήσουν σύστημα γρήγορου ελέγχου του καθεστώτος εμβολιασμού των επιβατών.

Σκοπός τους είναι να υπάρχει ειδικός διάδρομος πιο γρήγορου ελέγχου διαβατηρίων των πλήρως εμβολιασμένων ταξιδιωτών στα βρετανικά αεροδρόμια ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες ουρές όταν ανοίξουν τα ταξίδια και στις πορτοκαλί χώρες.Source link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.