Οάσεις δροσιάς με 34 σιντριβάνια στην Αθήνα: Τι είπε ο Κώστας Μπακογιάννης


«Ακόμα και εδώ που είμαστε που είναι το ‘’τρίγωνο του διαβόλου’’, έχουμε γύρω – γύρω παντού κίνηση έχουμε ένα μικροκλίμα», είπε ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας μπροστά από το ανακατασκευασμένο σιντριβάνι στο ύψος  του Χίλτον.

Σε λειτουργία βρίσκονται 30 σιντριβάνια της Αθήνας μετά την ανακατασκευή τους από τα τεχνικά συνεργεία του δήμου Αθηναίων, προσφέροντας μια «όαση δροσιάς» αυτές τις καλοκαιρινές ημέρες. Ακόμα τέσσερις «φοντάνες», θα δοθούν στη δημοσιότητα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Για πολλά χρόνια, τα πιο πολλά σιντριβάνια της πόλης ήταν ξεχασμένα, ήταν εγκαταλελειμμένα. Όμως υπήρχαν για έναν λόγο όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για τη δροσιά, για την φρεσκάδα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα».

«Ακόμα και εδώ που είμαστε που είναι το ‘’τρίγωνο του διαβόλου’’, έχουμε γύρω – γύρω παντού κίνηση έχουμε ένα μικροκλίμα», είπε ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας μπροστά από το ανακατασκευασμένο σιντριβάνι στο ύψος  του Χίλτον.

Στο πλαίσιο της αποκατάστασης των σιντριβανιών, τα συνεργεία προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού, επισκευές των συστημάτων αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αλλά και αποκαταστάσεις των μαρμάρινων ποδιών τους.

Μέχρι σήμερα έχουν τεθεί σε λειτουργία με τον νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τα σιντριβάνια στις πλατείες: 

Τρούμαν, Ιδρύματος Ερευνών, Αττικής, Μεταξουργείου, Ναθαναήλ, Αμερικής, Μεσολογγίου, Λαυρίου, Μαδρίτης, Αιγύπτου, Μαβίλη, Έλληνα Εργάτη, Πέτρουλα, Καραϊσκάκη, Συντάγματος (Καταρράκτες), καθώς επίσης και στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην περιοχή Φιξ Πατησίων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, στην Πλατεία Κοραή (δύο σιντριβάνια), στη Φωκίωνος Νέγρη (τρία σιντριβάνια), στις οδούς Ρηγίλλης και Β. Σοφίας, Υμηττού και Ευτυχίδου, Βουκουρεστίου και Σταδίου και τέλος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (δύο σιντριβάνια), στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας και στο Χίλτον. Σύντομα θα ολοκληρωθεί το λίφτινγκ των σιντριβανιών που βρίσκονται στις πλατείες Κουμουνδούρου και Κοτζιά, στο Φιλοπάππου και στην πλατεία Συντάγματος (κεντρικό).

«Το σχέδιο μας για την πλήρη ανανέωση των σιντριβανιών της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τη μέριμνα και την φροντίδα των υπηρεσιών του Δήμου δημιουργούνται νέα σημεία δροσιάς και τοπία πολιτισμού που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας Σάκης Κολλάτος, ο οποίος συντονίζει το έργο της αναμόρφωσης των σιντριβανιών.

Σιντριβάνι στην Αθήνα

Πηγή: skai.grSource link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.