Νέος ελαιώνας στον Δήμο Αιγάλεω

Ο δήμος Αιγάλεω αναλαμβάνει πλέον τη δημιουργία και τη συντήρηση αυτού του ελαιώνα, καθώς και την προώθηση των περιβαλλοντικών αξιών στην περιοχή και ειδικά προς τους νέους.

Ένας νέος ελαιώνας γεννιέται στο Αιγάλεω, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του δήμου με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και της συμμετοχής του σε διεθνή πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τη φύτευση δέντρων, που στοχεύει στην Καθαρή Ενέργεια και στο Περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, φυτεύτηκαν 100 δέντρα ελιάς στην είσοδο της πόλης από την πλευρά της οδού Θηβών. Μάλιστα, αυτή η φύτευση των δέντρων ελιάς, που αποτελούν δωρεά, έγινε σε σημείο που προσδιορίζεται ως ιστορική περιοχή του αρχαίου Ελαιώνα στα δυτικά του ποταμού Κηφισού.

Ο δήμος αναλαμβάνει πλέον τη δημιουργία και τη συντήρηση αυτού του ελαιώνα, καθώς και την προώθηση των περιβαλλοντικών αξιών στην περιοχή και ειδικά προς τους νέους.

«Η βελτίωση του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητά μας και γι’ αυτό πλέον συμμετέχουμε στη διεθνή πρωτοβουλία του ΟΗΕ, δημιουργώντας ξανά ένα μέρος του αρχαίου ιστορικού ελαιώνα που βρίσκεται στο Αιγάλεω», τόνισε κατά τη διαδικασία της φύτευσης ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας και πρόσθεσε: «Οι υπηρεσίες πρασίνου του δήμου μας επιμελήθηκαν τη φύτευση και αναλαμβάνουν τη συντήρηση του έργου, που αποτελεί τη συνέχεια του αρχαίου παραδοσιακού ελαιώνα της περιοχής. Αξίζει συγχαρητήρια αυτή η δράση του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής του ΕΚΠΑ και του καθηγητή κ. Μαυράκη, για τον όλο συντονισμό αυτού του έργου στην Ελλάδα και προχωράμε σε περαιτέρω συνεργασία».

Από τη δική του πλευρά, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μανδραφλής, είπε: «Ως διοίκηση, μαζί με τις υπηρεσίες δημιουργούμε έναν νέο χώρο πρασίνου στην είσοδο του Αιγάλεω, ώστε να βοηθήσουμε στη βελτίωση του περιβάλλοντος. Ο νέος αυτός ελαιώνας αξίζει την προσοχή μας, ώστε να εξελιχθεί προς όφελος όλων των κατοίκων».

Πηγή: skai.grSource link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.