nea 6

Πράσινα νέα > αναλυτικά


Εικόνα θανάτου και καταστροφής έπειτα από σφυροκόπημα 22 ημερών στη ΓάζαΤΑ ΝΕΑ online , 18/1/2009Θάνατο και καταστροφή αντίκρισαν οι Παλαιστίνιοι της Γάζας βγαίνοντας την Κυριακή στους δρόμους έπειτα από 22 ημέρες ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών και χερσαίων επιχειρήσεων.

Αγνώριστες γειτονιές, ισοπεδωμένα σπίτια, συντρίμμια παντού, νεκροί κάτω από τα ερείπια.

Χίλιους τριακόσιους νεκρούς, ανάμεσά τους 410 παιδιά, και 5.300 τραυματίες άφησε πίσω του ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας
.Η μονομερής εκεχειρία που κήρυξε το Ισραήλ τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής οι Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους για να παραλάβουν τους νεκρούς τους και να δουν ό,τι απέμεινε από τα σπίτια που εγκατέλειψαν σε κλίμα τρόμου στις 22 ημέρες που διήρκεσε το ισραηλινό σφυροκόπημα.

Γυναίκες κάθονταν κλαίγοντας ανάμεσα στα ερείπια, κρύβοντας το πρόσωπό τους. Αλλοι μετακινούνταν ανάμεσα στα συντρίμμια μαζεύοντας σε πλαστικές σακούλες αγαπημένα αντικείμενα. Παιδιά έψαχναν τις σχολικές τους τσάντες και μάζευαν σκισμένα τετράδια.

Οι οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κατά την επέλαση των ισραηλινών δυνάμεων πήραν την Κυριακή το δρόμο της επιστροφής για τις αγνώριστες γειτονιές τους για να δουν ποιοι έζησαν και ποιοι πέθαναν, μεταδίδει το Reuters.

Πολλοί από τους Παλαιστίνιους που αναζήτησαν την προστασία του ΟΗΕ σε σχολεία και κτιριακά συγκροτήματα επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις καθώς βρήκαν τα σπίτια τους κατεστραμμένα. Στα σχολεία του ΟΗΕ στη Γάζα παραμένουν 45.000 άνθρωποι, δήλωσαν εργαζόμενοι στην UNRWA.

Η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ επιχειρεί ταυτόχρονα να προσεγγίσει ανθρώπους σε απομονωμένες περιοχές στης Γάζα.

Η Χαμάς, αποφασισμένη να δείξει ότι διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της Γάζας μετά το αιματοκύλισμα, έβαλε σε υπηρεσία τους αστυνομικούς της. Ακόμη και τροχονόμοι βγήκαν την Κυριακή στους κατεστραμμένους, γεμάτους κρατήρες δρόμους της Λωρίδας της Γάζας.

Μπουλντόζες παραμέρισαν διαλυμένα αυτοκίνητα και χοντρά κομμάτια τσιμέντου από τους δρόμους, όμως τίποτε δεν μπορεί να καλύψει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η ισραηλινή στρατιωτική μηχανή.

Ασθενοφόρα κινούνταν με δυσκολία στους δρόμους για να παραλάβουν νεκρούς που εντοπίζονται μετά από μέρες κάτω από συντρίμμια στη Μπέιτ Λαχίγια και άλλες περιοχές στα βόρεια της Γάζας. Η αστυνομία της Χαμάς ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 95 πτώματα, κυρίως ενόπλων.

Υπό το φόβο νέων επιδρομών παρά τη μονομερή εκεχειρία που κήρυξε το Ισραήλ, ο αστυνομικός διοικητής στη βόρεια Γάζα έχει δώσει εντολή στους αστυνομικούς να κινούνται σε μικρές ομάδες και να φρουρούν δημόσια κτίρια, αλλά να μην εισέρχονται μέσα εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα κόστισε τη ζωή σε 1.300 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 410 παιδιά, σύμφωνα με τον απολογισμό των θυμάτων που έχει δώσει στη δημοσιότητα το διοικούμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας. Οι τραυματίες φθάνουν τους 5.300.

Το Ισραήλ έχει έλθει αντιμέτωπο με κατηγορίες από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις για παραβίαση του ανθρωπιστικού δικαίου στη διάρκεια του πολέμου.

Μετά το θάνατο αμάχων και κυρίως παιδιών σειρά οργανώσεων, περιλαμβανομένης της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ UNRWA, ζητούν ταυτόχρονα έρευνες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.


ΤΑ ΝΕΑ online , 18/1/2009


Συγκέντρωση/διαμαρτυρία για την προώθηση του νομοσχεδίου ενάντια στη χρήση ζώων σε τσίρκο στη χώρα μαςΘεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων,

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ , 8/1/2009
Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009 στις 11:00 μπροστά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αχαρνών 2, κοντά στην Ομόνοια .

Πλήθος πολιτών και οργανώσεων συνεχίζουν να αγωνίζονται για χρόνια τώρα σε θεσμικό και ακτιβιστικό επίπεδο ενάντια στα τσίρκο με ζώα. Από τη μεριά της, η πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί όλους μας παρά το γεγονός ότι έχουμε υποβάλλει σχέδιο νόμου που απαγορεύει τη χρήση ζώων στα τσίρκο στη χώρα μας. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα προωθούσε νομοσχέδιο στη Βουλή, αυτό δεν έγινε και αυτή τη στιγμή τα γραφεία του Υπουργού και Υφυπουργού δεν γνωρίζουν τι απέγινε. Οι δήμοι της χώρας συνεχίζουν να φιλοξενούν τσίρκο, με πρόσφατο παράδειγμα το Δήμο Αμαρουσίου που παραχώρησε χώρο στο τσίρκο MASSIMO που δίνει παραστάσεις αυτές τις μέρες. Αν και είναι πολύτιμες οι ενέργειες που γίνονται σε τοπικό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα με διαμαρτυρίες στους Δήμους, έξω από τα τσίρκο, στις τηλεοπτικές εκπομπές που τα προβάλλουν, κ.α., είναι σημαντικό να πιέσουμε το Υπουργείο και την πολιτεία να δώσει ένα στίγμα πολιτισμού, παιδείας και σεβασμού απέναντι σε άλλα όντα με τα οποία μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη. Καλούμε όλους να παρευρεθούν στη συγκέντρωση/διαμαρτυρία για την προώθηση του νομοσχεδίου ενάντια στη χρήση ζώων σε τσίρκο στη χώρα μας.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009 στις 11:00 μπροστά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αχαρνών 2, κοντά στην Ομόνοια.Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε όσους ενδιαφέρονται για να υπάρχει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.Στη διαμαρτυρία θα συμμετέχουν:

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων)

ΠΟΦΥΖΩ Ανεξάρτητη Φιλοζωϊκή Ομάδα

Δικαίωμα Ζωής

Φιλοζωικός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής

και άλλοι φορείς
Όλγα Κήκου

Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων,

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων,

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Η κηδεία της γούναςΔελτίο τύπου ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. , 20/11/2008

Αύριο Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 18.00, ο οικο-φιλοζωικός Σύλλογος ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ μαζί με τη φιλοζωική ομάδα του FACEBOOK θα διαδηλώσει κατά της αιματηρής και φριχτής βιομηχανίας της γούνας στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς. Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά διαμαρτυρία που γίνεται κατά της γούνας (η πρώτη στο Κολωνάκι και η δεύτερη στο Mall) και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Η πανίδα του πλανήτη καταστρέφεται για να γίνει παλτό και γιακάδες(!!!), και η δε καταστροφή έχει πάρει πλέον παράλογες διαστάσεις.Αρκεί να πολλαπλασιάσουμε χονδρικά τα ζώα που χρειάζονται για να γίνει ένα γούνινο παλτό (70 ή 80) ΕΠΙ (Χ) το στοκ των καταστημάτων και το γινόμενο ΕΠΙ (Χ) τον αριθμό όλων των καταστημάτων της Αθήνας (μόνο) για να πάρουμε μια ιδέα για τι αριθμό μιλάμε πλέον. Δεν πρόκειται πια για ένα απλό εμπόριο, αλλά για ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. Μόνο που αυτή τη φορά θύματα δεν είναι Εβραίοι, αλλά όλα τα γουνοφόρα ζώα του πλανήτη, τα οποία μέχρι να έρθει η απελευθερωτική στιγμή του θανάτου τους ζούνε το δικό τους ΑΟΥΣΒΙΤΣ! Η επισυναπτόμενη φωτογραφία δίνει μόνο μια εικόνα του ολοκαυτώματος γδαρμένων ζώων, τα οποία σημειωτέον γδέρνονται και ζωντανά!Η αυριανή διαδήλωση θα έχει τη μορφή περιοδεύουσας κηδείας, θέλοντας έτσι να εκφράσουμε την ανείπωτη θλίψη μας για τα εκατομμύρια ζώα που θανατώνονται με μεθόδους κολαστηρίου στο βωμό της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, αλλά και την αγανάκτησή μας προς όλους όσους συντηρούν ή ενισχύουν αυτό το αιματοβαμμένο θέατρο του παραλόγου. Θα ξεκινήσουμε από το σταθμό ΗΛΠΑΠ της Κηφισιάς και θα περιοδεύσουμε στο εμπορικό κέντρο της, ενώ θα στεκόμαστε με έμφαση έξω από κάθε μαγαζί που πουλάει γούνινα ενδύματα και αξεσουάρ.Παρακαλούμε όλα τα ΜΜΕ να μας βοηθήσουν στον αγώνα μας, ώστε να βάλουμε τέρμα σ’αυτό το έγκλημα που θέλει να λέγεται εμπόριο γούνας!Για τον ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ Μ. Χριστοδούλου

6979-314028

Σεβασμό και Αγάπη

στη Φύση και στη Ζωή

Μικρή και Μεγάλη

Με κάθε Μορφή και Σχήμα
Δελτίο τύπου ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ , 20/11/2008.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟΣοφία Λουκά – Σωτήρης Μπότας , μέλη της GREENPAGE , 20/11/2008

Η φωτογραφία είναι σημερινή. Σε κάποιο σημείο του βουνού από την πίσω πλευρά του, αυτή που βλέπει προς τα Γλυκά Νερά, στα ενδότερα, στην καρδιά του δάσους και μέσα σε έκταση που βρίσκεται μέσα στnν Α’ ζώνη προστασίας, ένας προχειροφτιαγμένος τσιμεντόδρομος να οδηγεί σε ένα κτίσμα από μπετόν και τσιμέντο, περιφραγμένο με συρματόπλεγμα και με πινακίδες διάσπαρτες να γράφουν “ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΩΛΕΣ”.Πρόσεξα ότι όλη η περιοχή γύρω από το “σπίτι” ήταν γεμάτη σκάγια και ως γνωστόν το ευγενές άθλημα του κυνηγίου περιλαμβάνει στο μενού του και φόλες που προκαλούν στα ανυποψίαστα θύματα τον πιό αργό και επώδυνο θάνατο.
Κι αυτό γιατί εκτός των άλλων ζώων που υπάρχουν στο βουνό, αφανίζονται μ’αυτό τον φρικτό τρόπο και οι αλεπούδες για να απομείνουν περισσότεροι λαγοί στο τραπέζι των κυνηγών.Τελικά δεν ξέρω σαν απλή πολίτης πώς να αντιδράσω.

Ποιοί είναι αυτοί που καταπατούν, εκχωρούν , κατασκευάζουν , ¨αποχαρακτηρίζουν¨ , σε συνεργασία με τα Δασαρχεία , δασικές εκτάσεις στον Υμηττό, ποιοί είναι αυτοί που κτίζουν παράνομα και αυθαίρετα κτίσματα στη μέση του πουθενά, σπίτια που “ανεπαισθήτως”

ξεφυτρώνουν πριν καλά-καλά διαλυθούν οι στάχτες από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την ωραιότερη πλευρά του βουνού μας τον περασμένο Αύγουστο. Αφήνω τους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμάτων, τα γκαράζ απορριματοφόρων οχημάτων των Δήμων και συνεργείων μηχανημάτων, αφήνω τα Κέντρα Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ, τις κεραίες Ραδιο-

Τηλεοπτικών σταθμών, αφήνω τις κοινωφελείς εγκαταστάσεις και τα αναψυκτήρια, τα νεκροταφεία,τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν σούπερ-μάρκετ και βενζινάδικο (περιοχή Σακέτα), τα λατομείων, τις χωματερές, αφήνω… αφήνω…. ό,τι άλλο

μπορεί να φανταστεί κανείς…Εύχομαι να μην προλάβω να διαβάσω στις εφημερίδες αγγελίες τύπου:

“ενοικιάζεται πολυτελής μεζονέτα διαμπερής, στην κορυφή του Υμηττού, με φως, νερό, τηλέφωνο με όλες τις ανέσεις και θέα στο Σαρωνικό”.

Με καημό και θλίψη αναρωτιέμαι όμως τα παιδιά που τώρα μεγαλώνουν τι θα προλάβουν να δούνε από το βουνό που λέγεται Υμηττός;Προτείνω τη δημιουργία ιστοσελίδας για τη συγκέντρωση υπογραφών ώστε να γκρεμιστούν όλα τα αυθαίρετα από τον Υμηττό μας. ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ
.Φαινόμενα των καιρών. Ζώα και πτηνά που απειλούνται από την απάνθρωπη ξεδιαντροπιά δίποδων “νοήμονων” ζώων. Αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι αυτές οι φόλες είναι φτιαγμένες για μας. Φτιαγμένες στα μέτρα μας για να θανατώσουν την ευσυνειδησία και την ευαισθησία μας. Τυμπανοκρουσίες, γιορτές και χαρούλες, υπουργοί, δήμαρχοι και νομάρχες ετοιμάζουν να δενδροφυτεύσουν τμήμα του καμένου Υμηττού από την πυρκαγιά του 2007 και στην περιοχή του Βύρωνα. Πλησίον του δρόμου για να μας βλέπουν, να’ρθούνε τα κανάλια τους, να βλέπουνε τα χάλια τους. Δενδροφυτεύουν τον Υμηττό με εθελοντές σε ένα τμήμα που έχει αρχίσει ήδη η φυσική αναδάσωση. Φανταστείτε λοιπόν αυτόν τον κόσμο που θα ανέβει με χαρά για να δενδροφυτεύσει στους έτοιμους ήδη ανοιγμένους λάκκους αλήθεια, πληρωμένους από ποιόν και ποιοί εργάτες τους άνοιξαν και πώς πληρώθηκαν; Τα δένδρα προέρχονται από κρατικά φυτώρια ή είναι αγορασμένα; Σσσσ….. δεν πρέπει να

μιλάμε, δεν πρέπει να ακούμε, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι εθελοντές. Όποιος μιλήσει… Ντα! Καμία σχέση με τη ρωσσική ερμηνεία του Ντα. Μάλλον έχει σχέση με το τραγούδι “Ω ντιρλαντά ντιρλανταντά….. ντα ντα ντιρλανταντά”… Κι οι χρωματούληδες εθελοντές να χορεύουν στα συνθήματα των αρχηγάδων τους. Και όποιος σκάει… ξεσκάει. Και όποιος

διψάσει, σπάει ή “ΣΠΑΥ” , με ύψιλον κατά τας γραφάς των αρμοδίων. Ναι, αυτές οι φόλες μας έχουνε δηλητηριάσει και δεν τόχουμε πάρει χαμπάρι, αφρίζουμε χωρίς να ξέρουμε γιατί. Και δυστυχώς οι κτηνίατροι δεν μπορούν να μας περιθάλψουν γιατί τους τελειώσανε τα φάρμακα και το Δημόσιο δεν τους δίνει άλλα και εμείς πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά στα

αμπέλια. Και τα αμπέλια μας τα κόψανε και τα κάνανε Αττική Οδό και τα Μεσόγεια χαθήκανε. Πεθαίνουμε σκέτα, σαν σκυλιά. Και για να πάμε στα Μεσόγεια πληρώνουμε και διόδια. Διόδια στο θάνατο. Και ιώδια στις πληγές μας. Κι αν πιστεύετε πως κάποια κάποια μέρα θα πάρουμε εκδίκηση, τα ζόμπι ζούνε μόνο στις ταινίες και οι ενεργοί πολίτες μέσα στις πολιτείες. Διαλέχτε τη μεριά που θέλετε να παίξετε το ρόλο σας. Άλλωστε να μην ξεχνάτε ότι το θέατρο ξεκίνησε από τα Μεσόγεια μα το καταλήξαμε να παίζεται θέατρο παραλόγου σε υπουργικά υπόγεια. Σε υπόγεια οι μοίρες μας κι οι φόλες μπροστά μας. Κατά τα άλλα είμαστε πολίτες. Υπάρχουν πολιτείες; Γεννιέται ακόμα ο πολιτισμός; Αν ναι, προστατέψτε τον Κουρήτες. Γιατί οι Κρόνοι του καπιταλισμού απειλούν να φάνε τα παιδιά τους. Και επειδή ο Δίας χάρισε το ιερό δέρας της αίγας που τον θήλασε στην κόρη του Αθηνά της Σοφίας και έκτοτε προστατεύει όλους τους έλλογους και νοήμονες υπό την αιγίδα της (ασπίδα κατασκευασμένη από το δέρας της αίγας, τροφού του Δία), ας μείνουμε κάτω από την αιγίδα και όχι κάτω από την καταιγίδα των συστημάτων που απειλούν το μυαλό μας. Και για όσους τολμήσουν, καλή αναδάσωση στο πνεύμα της Ελλάδος που χρόνια το καίνε.

Η φωτογραφία δεν είναι μαυρόασπρη απλά τα δέντρα είναι καμένα, μπορούν να ξαναπρασινίσουν και είναι στο χέρι μας.Καμένος ο Υμηττός βοά. Περιοχή Γλυκών Νερών. Μόνο που τα Γλυκά Νερά από τα δάκρυα συνειδητοποιημένων πολιτών γίνανε αλμυρά ποτάμια για να πονάνε τις πληγωμένες συνειδήσεις μας. Γλυκά Νερά χωρίς νεράϊδες. Με καμένα δέντρα να σημαδεύουν τους δρόμους της δυστυχίας. Πουλιά και ζώα δε διαβαίνουν από κει. Μόνο κάτι άλλα ζώα, οικόσιτα και κρατικοδίαιτα της ράτσας “οικοπεδοφάγους-οικοπεδοφάγους”. Ευτυχώς που WWF δεν τους προστατεύει σαν την “Μονάχους-Μονάχους”. Τους προστατεύει όμως η κρατική μέριμνα που όλα εν σοφία ποιεί και με αδιαλλαξία παραποιεί.

Αρουραίοι των αγρών και των δασών γκριζοκοστουμάτοι νεο-Ευκλίδηδες που γεωμετρείτε τους Αγρούς προς πώλησιν με θέα το Σαρωνικό και τη θάλασσα της σαρωτικής αδιαφορίας των εθνοπατέρων, αυτών που στηρίζουνε συστήματα Τραπεζών, αυτών που ξεριζώνουν τις ζωές μας. Και εμείς “δείρε με αγά μου για να αγιάσω”. Παλιά, εξορία Μυτιλήνη και Αγιάσο.

Τώρα, αριστερός και την καλή μου θα την πιάσω. Που είσαστε ρε αριστεράδες; Θα σκεφτόταν ο Μαρξ και να σας φτύσει. Γιατί και το φτύσιμο έχει αξία για γραμματόσημο 0,30 ευρώ. Είσαστε γράμματα συστημένα με σφραγίδα κρατική χωρίς επικόλληση γραμματόσημου. Που σας πηγαίνουνε για παράδοση γιοί ταχυδρόμων σε αλιείς ψηφοθήρες παντός καιρού και

χρώματος. “Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο σίγουρα ναι”. Θα μας τη χώσουνε τη δάδα, σίγουρα ναι. Θα μας την κάψουν την Ελλάδα και το κάνανε ρε. Δέκα καίνε, ένα αναδασώνουνε. Εκπτώσεις και στη φύση. Οικονομική και οικολογική εξαθλίωση. Όπου κάμερα και η Βασίλω πρώτη. Από την Πρώτη Σερρών έρχομαι και στην κορφή κανέλλα. Ευτυχώς φέτος που δεν είχαμε

πολλές φωτιές… Μας κάψαν τα μπατζάκια θα μας κάψουν και τον … Και μετά με καμένο… άντε να τους χ… Κατά τα άλλα, δενδροφυτεύουνε την πρόσοψη του Υμηττού. Για την πίσω όψη δε … Με τον Καμμένο που έχουνε θα τον αναδασώσουνε ή θα τον υπουργοποιήσουνε; Γιατί ένας Καμμένος απ’ τη μοίρα θα μας σώσει και όπως λέει κι ο Βασίλης “Όλα από χέρι καμένα …” Πυρόπληκτοι και Καμμένοι ενωθείτε. Γιατί σε λίγο αντί της λαϊκής ρήσης κατακαυμένη Αράχωβα, θα λέμε κατακαμένη Αράχωβα. Και επειδή οι Αμερικάνοι βρήκανε μαύρο για να τους σώσει, το δικό μας μαύρο, το μαύρο ίσκιο, τον Καραϊσκάκη των Ελλήνων τον φάγαμε πισώπλατα με τις ευλογίες των ξένων. Και οι βρισιές του αθυρόστομου στρατηγού

φαίνεται στις μέρες μας να πιάνουν τόπο. Γιατί εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν οι κύναιδοι στο σώμα αλλά οι κύναιδοι στην ψυχή. Οι παραθεριστές του Κοινοβουλίου κατάντησαν το οίκημα Μύκονο. Κι όσο κι αν βάζουν λάδι για να μη μαυρίζουν από τον ήλιο, ας μαυρίσουν από την ψήφο του Ελληνικού λαού. Γιατί … μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά και μαύρα τα δέντρα όπως τα καταντήσανε. Επειδή φαίνεται όμως ότι ως λαός πρωτοτυπήσαμε και εκλέξαμε γυναίκα για Ελληνίδα πρωθυπουργό να μας κυβερνήσει και μάλιστα έγχρωμη (τη μαύρη μας τη μοίρα), ψηφίστε με συνείδηση. Γιατί σε λίγο δε θάχουμε ούτε μοίρα ως λαός αλλά ούτε και πλάτος για να κινηθούμε. Και για όσους ακόμα πιστεύουνε ότι με αριστερίστικες μπάντες και ρώσσικα τραγουδάκια μιάς χαμένης επανάστασης θα φτιάξουνε τον κόσμο, ένα τους λέμε: ξυπνήστε … ξυπνήστε και σκουπίστε τα χεράκια σας με φτηνά χαρτομάντηλα.

Ξέρετε τι να σκουπίσετε… Τούτος ο λαός έχει Βελεστινλή Ρήγα κι όχι παπά μπιστικό σε θρησκείες. Η επανάσταση είναι στα λόγια των πατέρων μα όσοι τολμάνε να μιλήσουνε χαρίζουνε στον εαυτό τους εθελούσιο θάνατο. Μη σκοτώνετε τους δασκάλους, μην καίτε τους Ταύγετους της Ελλάδας. Οι αετοί δεν πετάνε πάνω απ’ τα καμένα…

Και μην ξεχνάτε, οι αετοί του Δία πέταξαν ο ένας δεξιά κι ο άλλος αριστερά. Όταν ξανασυναντήθηκαν από τη σφαιρική τους πτήση, όρισαν το σημείο συνάντησης κέντρο της γης. Ομφαλός Δελφών. Αρχαία σκέψη και χρησμοί. Τώρα άχρηστοι αδελφοί και ανάδελφοι παζαρεύουν την Ελλάδα προς πώληση.

Σοφία Λουκά – Σωτήρης Μπότας , μέλη της GREENPAGE , 20/11/2008
ΡΕΤΑ…τα ρούχα για τα ζώαΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ , 18/9/2008Βγήκαν κυριολεκτικά από τα ρούχα τους και χωρίς να ανοίξουν το στόμα τους… είπαν: «Ναι στο γυμνό δέρμα, όχι στο δέρμα αρκούδας» (Bare skin, not bear skin).Με κολλημένες σημαίες της Μ. Βρετανίας στα ημίγυμνα οπίσθιά τους και καπέλα από ψεύτικη γούνα, όμοια με εκείνα που φορούν οι φρουροί του παλατιού της Αγγλίας, οι τρεις ακτιβίστριες της Peta… γθύδηκαν, χθες, έξω από τη βρετανική πρεσβεία της Αθήνας για να παρουσιάσουν τη γυμνή αλήθεια και να στείλουν το μήνυμα: «Η γούνα της αρκούδας είναι για την αρκούδα, όχι για τους φρουρούς του παλατιού».
Οι δύο από αυτές, Βρετανίδες στην καταγωγή, βρέθηκαν να εξηγούν στους αστυνομικούς του Τμήματος Συντάγματος τον λόγο της διαμαρτυρίας τους, αφού περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και τουλάχιστον τέσσερις μοτοσικλέτες έφτασαν στην οδό Πλουτάρχου για να τις προσαγάγουν.Περίπου μία ώρα αργότερα, οι ακτιβίστριες -που έχουν λάβει μέρος στη γυμνή εκστρατεία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να έχουν ποτέ προσαχθεί (μόνο στην Ελλάδα συνέβη αυτό)- αφέθηκαν ελεύθερες.Στην ολιγόλεπτη διαμαρτυρία τους τα μέλη της οργάνωσης των Ανθρώπων για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (People for the Ethical Treatment of Animals) κάλεσαν και από την Αθήνα τη βασίλισσα Ελισάβετ και το βρετανικό υπουργείο Αμυνας να σταματήσουν την άσκοπη δολοφονία των αρκούδων για τη διακόσμηση των καπέλων των βασιλικών φρουρών και να βρεθεί άλλο συνθετικό υλικό για την κατασκευή τους.«Χρειάζεται το τρίχωμα μίας -μερικές φορές- και δύο μαύρων αρκούδων για να φτιαχτεί το καπέλο ενός φρουρού. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι τα καπέλα αυτά φτιάχνονται από ψεύτικη γούνα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι μαύρες αρκούδες κυνηγιούνται και σκοτώνονται για τα καπέλα αυτά. Οταν καταφέρουν να ξεφύγουν από τους κυνηγούς, αιμορραγούν μέχρι να πεθάνουν. Και μαζί πεθαίνουν από ασιτία και τα μωρά τους, αν πρόκειται για μητέρες», επισημαίνει στην «Ε» η Ιβα Ζαμιέτζκα.«Στον 21ο αιώνα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη χρήση διακοσμητικών καπέλων από το δέρμα ζώων», προσθέτει η Λόρεν Μπόουι, συντονίστρια της καμπάνιας Peta Europe. «Οσο το βρετανικό υπουργείο Αμυνας επιτρέπει τη σφαγή των ζώων θα έχει αίμα στα χέρια του. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», τονίζει.Την ίδια άποψη με τα μέλη της Peta φαίνεται ότι έχει και το 80% των Βρετανών, αφού σε δημοσκόπηση απάντησαν ότι είναι αντίθετοι στη διάθεση κονδυλίων από τους φορολογούμενους για να σκοτώνονται οι αρκούδες στον Καναδά για τα καπέλα της βασιλικής φρουράς.Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για την καμπάνια και, γιατί όχι, να υπογράψεται το κείμενο διαμαρτυρίας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.unbearablecruelty.com
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ , 18/9/2008

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ