nea 5

Πράσινα νέα > αναλυτικά


Το κυνήγι δεν απαγορεύτηκε στην ΑρκαδίαΟΛΓΑ ΚΙΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ , 11/7/2008Αγαπητοί φίλοι,Σας στέλνω την επιστολή που στάλθηκε στον Υπουργό καθώς και στους άλλους παραλήπτες σχετικά με την απόφαση του Δασαρχείου Βυτίνας να μην αποδεχτεί την ομόφωνη πρόταση του Δήμου Ηραίας στην Αρκαδία για απαγόρευση του κυνηγιού στο φαράγγι της Γκούρας που έχουν συγκεντρωθεί τα ζώα μετά τις

πυρκαγιές στις γειτονικές περιοχές. Το Δασαρχείο αποφάσισε κατά της απαγόρευσης καθώς έλαβε υπόψη του τα αιτήματα των κυνηγών που συρρέουν στην περιοχή απ’ όλη την Ελλάδα και όχι τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής. Η εισήγηση πήγε στη Διεύθυνση Δασών και περιμένουμε απόφαση.
Επειδή δημοσιεύθηκαν δύο άρθρα στην Καθημερινή τις τελευταίες μέρες (Καθημερινή Άρθρο1 και Καθημερινή Άρθρο2 )

και ο Δήμος δείχνει την πρόθεσή του να επιμείνει στο συγκεκριμένο θέμα,
καλό θα ήταν όλοι μας να στείλουμε faxes και επιστολές στους παραλήπτες που
έχω παραθέσει έτσι ώστε να πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα η υπόθεση. Αν
υπάρξει θετική εξέλιξη, τότε θα υπάρξει στήριξη και για άλλες προσπάθειες
για απαγόρευση του κυνηγιού και ανακήρυξη προστατευόμενων περιοχών και σε
άλλα μέρη της χώρας μας.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Κοντόfax: 210-5237904Διεύθυνση Δασών Ν. Αρκαδίαςfax: 2710-243800Δασαρχείο Βυτίναςfax: 27950-22213Δήμο Ηραίας, Ν. Αρκαδίαςfax: 27950-32433Ευχαριστώ πολύΌλγα

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2008

Προς : Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Κοντό

Αχαρνών 2, Αθήνα

Κοιν . Διεύθυνση Δασών Ν. Αρκαδίας, Πλ. Κολοκοτρώνη 22, 22100 Τρίπολη

Δασαρχείο Βυτίνας, 22010 Βυτίνα

Δήμο Ηραίας, 22028 Παλούμπα

Θέμα: Εισήγηση του Δασαρχείου Βυτίνας ενάντια στη απόφαση του Δήμου Ηραίας, Ν. Αρκαδίας για απαγόρευση του κυνηγιού στο φαράγγι της Γκούρας.

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν απολύτως απαράδεκτη την αρνητική τοποθέτηση του Δασαρχείου Βυτίνας στο αίτημα του Δήμου Ηραίας, Νομού Αρκαδίας, να απαγορευτεί το κυνήγι στο Φαράγγι της Γκούρας όπου έχουν βρει καταφύγιο άγρια ζώα μιας και αυτό δεν έχει καεί. Κρίνουμε ότι το δασαρχείο έχει παρεκκλίνει από την αποστολή του που είναι η προστασία των δασών και της πανίδας και έχει μετατραπεί σε κέντρο εξυπηρέτησης συμφερόντων κάποιων ισχυρών κυνηγετικών οργανώσεων που πιέζουν για συνέχιση του κυνηγιού, παρά την αντίθετη γνώμη ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον αποτελεί καταστρατήγηση του δικαιώματος για αυτοδιοίκηση και επιλογή του τρόπου ανάπτυξης μιας τοπικής κοινωνίας που πολύ σωστά επιθυμεί ήπια, οικολογική ανάπτυξη και οικοτουρισμό και όχι εξόντωση της πανίδας που έχει καταφύγει στην περιοχή της.

Είναι αναγκαίο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην Πελοπόννησο για την επανάκαμψη της πανίδας μετά τις φωτιές. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς προστασία των περιοχών που δεν έχουν καεί και πού αποτελούν καταφύγιο άγριων ζώων παγιδευμένων πλέον σε νησίδες άκαυτων βιοτόπων. Ουσιαστικά το κυνήγι σε αυτές τις περιοχές αποτελεί γενοκτονία, περισσότερο απ’ ότι στα καμένα. Αν δεν επιζήσει ικανός αριθμός άγριων ζώων εκεί, δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει ποτέ αναπληθυσμός των καμένων περιοχών. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα οι περισσότερες εξαφανίσεις ειδών έχουν γίνει στην Πελοπόννησο (λύκος, αρκούδα, μεγάλα αρπακτικά, υδρόβια, πελαργοί) επειδή ουσιαστικά είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα και παράλληλα η κυνηγετική πίεση νόμιμη και παράνομη είναι η μεγαλύτερη μετά την Αττική.

κ. Υπουργέ. Σε μια δημοκρατική κοινωνία όπως η δική μας αποφασίζει η ίδια τι είναι προς το συμφέρον της και όχι οι κυνηγετικοί σύλλογοι άλλων περιοχών. Ο ρόλος της πολιτείας στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να υπερασπίσει τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής και όχι των ισχυρών κυνηγετικών συλλόγων άλλων περιοχών. Σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Ηραίας και της τοπικής κοινωνίας για τον χαρακτηρισμό του φαραγγιού της Γκούρας ως προστατευόμενης περιοχής. Σας καλούμε να επιδείξετε από τη θέση σας τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ηραίας. Σας καλούμε να αποδείξετε ότι το Υπουργείο και η πολιτεία δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κυνηγετικών οργανώσεων και μόνο αυτά. Τέλος, καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ασχοληθεί αποτελεσματικά με την προστασία της πανίδας της χώρας μας η οποία πλήγεται καθημερινά από τις καταστροφικές ανθρώπινες δραστηριότητες.

Για τους Οικολόγους Πράσινους

Όλγα Κήκου


ΟΛΓΑ ΚΙΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ , 11/7/2008


Οργάνωση Πανελλήνιου Συνεδρίου Φιλοζωικών Οργανώσεων στην ΚαρδίτσαΦιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας, 7/7/2008Ο Φιλοζωϊκός Όμιλος Καρδίτσας προγραμματίζει Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοζωικών Οργανώσεων στην Καρδίτσα για τις 18 – 19 Οκτωβρίου 2008.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη των φιλοζωικών αξιών και προστασίας των ζώων, την ευαισθητοποίηση πολιτών και δημοτικών αρχών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με αδέσποτα. Επίσης θέλουμε να ανταλλάξουμε γνώσεις και να αξιοποιήσουμε την εθνική και Ευρωπαϊκή εμπειρία, ώστε να αναβαθμιστούν οι δράσεις των Φιλοζωικών Οργανώσεων και να αυξήσουμε την εθελοντική προσφορά.

Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου έχουμε εντάξει ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από επιστήμονες μέλη ΔΕΠ του τμήματος Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ, αλλά και θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα εμάς που δραστηριοποιούμαστε για την ευζωία όλων των ζώων .Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό και θα οριστικοποιηθεί σε μερικές εβδομάδες με ελάχιστες τροποποιήσεις. Αν κάποιο μέλος σας θα ήθελε να συμμετάσχει με το θέμα : Φιλοζωικοί Σύλλογοι και μοντέλα δράσης ( καταφύγια ή ελεύθερη διαβίωση, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα) ή να προτείνει Τρόπους δράσης στη διάδοση της φιλοζωίας και συνεργασίας των Φιλοζωικών συλλόγων , πολύ ευχαρίστως να περιλάβουμε την εισήγησή του στο πρόγραμμά μας.Για να διευκολυνθούμε στην οργάνωση όλων των λεπτομερειών, όπως καταλαβαίνετε πρέπει να διερευνήσουμε το ενδιαφέρον όλων των Φιλοζωικών της Ελλάδας για τη συμμετοχή τους σ΄ αυτό το Συνέδριο έτσι ώστε να ρυθμίσουμε όλες τις λεπτομέρειες που θα το κάνουν ενδιαφέρον, χρήσιμο, και αποδοτικό. Γι΄ αυτό παρακαλούμε να μας ενημερώσετε (σχετικά σύντομα) αν θέλετε να συμμετέχετε, και τον αριθμό των ατόμων που ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει.Αισιοδοξούμε ότι αυτή η συνάντηση θα αποκομίσει σε όλους μας γνώσεις, χρήσιμες πληροφορίες, θα προβάλλει στην κοινωνία ότι οι φιλόζωοι τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν σημαντικό έργο στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων με απούσα την Πολιτεία, και θα έχουμε την πολύ σπουδαία ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας και να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας καλές αλλά και κακές.Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Εύη Θάνουπρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας

ΥΓ. Παρακαλούμε ενημερώστε άλλους Φιλοζωικούς με τους οποίους συνεργάζεστε και που πιθανόν δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή τους, ή στείλτε μας το e – mail τους και το τηλέφωνό τους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την ενημέρωση όλων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ 18/10/08 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ …………..

  1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΟΚ ΜΕ ΣΥΝΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΦΘΕΝΑΚΗ Δ/ΝΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
  2. ΤΣΙΑΡΑΣ ( ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ) – ΘΕΣΜΙΚΑ – ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-
  3. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ – ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ
  4. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ) Η ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3170 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ( ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ -ΙΔΙΑΙΤΕΡΌΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)
  5. ΑΓΓΕΛΗΣ ( ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ) – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΔΕΣΠΟΤΙΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 18/10/08

  1. ΖΩΟΝΟΣΟΙ
  2. Α΄ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
  3. ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ
  4. ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΖΩΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
  5. ΕΞΩΤΙΚΑ ΖΩΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ 19/10/08

1.       WSPA?

2.       GAWF

3.       ΙΠΠΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΖΩΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ

4.       ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΖΩΩΝ ( ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ)

5.       ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ – ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΞΕΝΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

6.       ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΡΑΣΗΣ (ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ – ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ – ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ )

7. ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ (ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ Σ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας

3ο Χιλιόμετρο Καρδίτσας  – Τρικάλων Καρδίτσα 7/7/08

43100 Καρδίτσα αρ. πρωτ. 15/7-7-08

Τηλ. 6978.60.70.71

(Τελικό Πρόγραμμα Συνεδρίου)

www . filokardi . gr

e-mail : filokardi@kar.forthnet.gr

GREENPAGE: Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη σημαντική προσπάθεια!


Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας, 7/7/2008

 


Μαζικές δηλητηριάσεις ζώων στα Χανιά.

Αποτρόπαιο έκλημα : Σούβλισαν σκύλο στην πλατείαΧανιώτικα Νέα, 6/7/2008Μπαράζ δηλητηριάσεων αδέποτων αλλά και κατοικίδιων ζώων σημειώθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στην περιοχή της Σπλάντζιας.

Παράλληλα, ο Φιλοζωικός Σύλλογος “Η Προστασία των Ζώων” κατήγγειλε χθες ένα αποτρόπαιο περιστατικό κακομεταχείρισης ενός ζώου στο Νεροχώρι του Δήμου Φρε ζητώντας να πάρουν θέση οι αρμόδιες αρχές και να εφαρμοστεί ο νόμος. Όπως κατήγγειλαν χθες στα “Χ.Ν.” μέλη των φιλοζωικών συλλόγων, αλλά και κάτοικοι της Σπλάντζιας, ο ασυνείδητος δράστης σκοτώνει αδιακρίτως γάτες, σκυλιά και περιστέρια χρησιμοποώντας απαγορευμένο φυτοφάρμακο, ενώ δεν δίστασε να πετάξει φόλα και σε ένα σκυλί που βρισκόταν σε μπαλκόνι του πρώτου ορόφου κατοικίας!

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφεραν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η Μικρή Κιβωτός του Νώε” έχουν βρεθεί 6 δηλητηριασμένα ζώα, από τα οποία μόλις 1 σώθηκε.

Στο μεταξύ, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η προστασία των ζώων” σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει: “Καθημερινά έχουμε κρούσματα δολοφονίας με δηλητήριο ζώων αδέσποτων και δεσποζόμενων. Ο θάνατός τους είναι αργός και βασανιστικός. Το κακό έχει παραγίνει. Πριν είκοσι μέρες στη Σπλάντζια έγινε ομαδική δολοφονία με δηλητήριο σκύλων και γατών, στην οποία εκτενώς αναφέρθηκαν τα ΜΜΕ.

Στις 3 Ιουλίου, στις 2 τα ξημερώματα σημειώθηκε ακριβώς στην ίδια περιοχή και δεύτερο κρούσμα δολοφονίας ζώων με δηλητήριο”.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι “η όλη κατάσταση δεν μας τιμάει ούτε σαν ανθρώπους, ούτε σαν πόλη”, ενώ ο Σύλλογος ζητάει, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) να καταδικάσει άμεσα τις συγκεκριμένες ενέργειες, αλλά και να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται από τους Δήμους ώστε ο νόμος να εφαρμοστεί και να καταδικάζονται οι υπεύθυνοι. Περιμένουμε σύντομα την απάντησή σας.Αποτρόπαιο περιστατικό
Στο μεταξύ, ένα αποτρόπαιο περιστατικό κακομεταχείρισης ζώου συνέβη -σύμφωνα με καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η προστασία των ζώων”- στο Νεροχώρι του Δήμου Φρε.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει:

“Όταν πληροφορηθήκαμε σαν Σύλλογος τον τρόπο θανάτωσης ενός ζώου στο χωριό Νεροχώρι του Δήμου Φρε, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Πιστέψαμε ότι ήταν μια κακόγουστη φάρσα. Όμως δυστυχώς ήταν αλήθεια. Επειδή του κυνήγησε τις κότες, χτύπησε μέχρι θανάτου ένα μικρόσωμο σκυλάκι, το σούβλισε διαπερνώντας του ένα σίδερο από άκρη σε άκρη και το κρέμασε στην πλατεία του χωριού για παραδειγματισμό και νταηλίκι. Έτσι δε γινόταν άραγε και με τους δοσίλογους στην κατοχή; Κρεμούσαν τους πατριώτες για παραδειγματισμό. Η εγκληματική αυτή πράξη δείχνει διαστροφή και άνθρωπο επικίνδυνο -όχι μόνο για τα ζώα- αλλά και για τους ανθρώπους. Όλοι τον γνωρίζουν στο χωριό, μα όλοι σιωπούν γιατί φοβούνται, γιατί θεωρούν τα δύστυχα ζώα άψυχα αντικείμενα, γιατί στο σύγχρονο τρόπο ζωής πάει να εκλείψει η ευαισθησία, η παλληκαριά, η ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στα παιδιά μας.

Έτσι γινόμαστε όλοι συνένοχοι στο έγκλημα. Χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Αύριο το καμπανάκι θα χτυπήσει και για μας. Αλλά θα είναι αργά.

Αλήθεια τι ιδανικά δίνουμε στα παιδιά μας; Tα ανατρέφουμε με το νόμο της σιωπής και της αδιαφορίας για τα κοινά. Να βλέπουν το κακό και να μένουν αμέτοχα, άβουλα, χωρίς τόλμη και παλληκαριά.

. Ζητούμε από το Δήμο Φρε να πάρει θέση και να καταδικάσει το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Να εκδώσει δελτίο Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ της πόλης μας. Να το αναρτήσει στα καφενεία των χωριών Νεροχώρι – Παϊδοχώρι.

. Ζητούμε από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων να πάρει επίσης θέση και να καταδικάσει το γεγονός.

. Τέλος, ζητούμε και από τους 2 να ενημερώσουν τους πάντες ότι υπάρχει νόμος του κράτους που προστατεύει τα ζώα από κάθε μορφή κακοποίησης και ότι θα τον εφαρμόσουν. Είναι καθήκον τους και υποχρέωσή τους να τον εφαρμόσουν και να επιβάλλουν τις κυρώσεις που ο νόμος προβλέπει. Πρόκειται για ωμή βία και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και ας χάσετε ψήφους πιθανόν κε δήμαρχε. Κάπου αλλού όμως θα κερδίσετε. Σε εκτίμηση, σε υπευθυνότητα, στη συνείδησή μας. Γνωρίζουμε ποιος είναι. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σπάσει ο νόμος της σιωπής και να τιμωρηθεί ο δράστης. Επιτέλους, ας αντιδράσουμε στη βία κατά των ζώων. Και ατομικά και πολιτειακά”.Σημ.GREENPAGE: Μεγάλη ευθύνη για τα λυπηρά αυτά και απαράδεκτα – για τον υποτιθέμενο πολιτισμό μας – φαινόμενα έχουν, εκτός από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες και οι αρμόδιες αρχές (Εισαγγελέας, Αστυνομία κ.λ.π.)που ποτέ δεν έχουν δείξει την ελάχιστη ευαισθησία τιμωρώντας παραδειγματικά έστω και έναν τέτοιο ασυνείδητο και επικίνδυνο εγκληματία..!

Προκαλούμε τις αρχές να εφαρμόσουν…επιτέλους τον νόμο…!

Σχετικό Άρθρο: "Κεάδας" σκύλων


Χανιώτικα Νέα , 6/7/2008
«Καιάδας» σκύλωνΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ , 24/4/2008Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μια τρύπα κοντά στην είσοδο του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης Χανίων έγινε ένας πραγματικός τάφος σκύλων!

Σ’ αυτήν την τρύπα κάποιοι πετούσαν τα νεκρά ζώα τους και κάποιοι ασυνείδητοι και ζωντανά ζώα, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτά. Οι τοπικές αρχές προσπάθησαν να σφραγίσουν τον αυτοσχέδιο Καιάδα, αλλά κάποιοι έκοψαν τα σίδερα και συνέχισαν το έργο τους.

Τέρμα στη φρικτή αυτή πρακτική έβαλαν τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων». Με τη βοήθεια ορειβάτη και σπηλαιολόγου, κατέβηκαν στο βάραθρο ζώων και έσωσαν ένα σκυλί που είχαν πετάξει άγνωστοι πριν από λίγες ημέρες.

Στην ανακοίνωσή τους περιγράφουν πώς έγινε η επιχείρησή τους:«Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε για την τρύπα με τα σκυλιά. Μέλη του συλλόγου μετέβησαν στην περιοχή. Διαπίστωσαν ότι η καταγγελία ήταν αληθινή. Υπήρχε όντως μια τρύπα με απροσδιόριστο βάθος από όπου ακούγονταν γαβγίσματα σκύλων, ενώ η δυσοσμία γύρω από αυτή ήταν αφόρητη. Υπήρχαν δε εκατομμύρια μύγες καθώς και υπολείμματα από δέρματα αμνοεριφίων. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία – δυστυχώς όμως ήταν αδύνατο για τους πυροσβέστες να κάνουν κάτι για τον απεγκλωβισμό των σκύλων αφού δεν διέθεταν τα κατάλληλα μέσα.«Τότε ο ορειβάτης Γιώργος Περράκης κατάφερε τελικά να κατεβεί στην τρύπα με κίνδυνο της ζωής του, όπου ανακάλυψε σε βάθος περίπου 18 μέτρων ένα φοβισμένο θηλυκό κυνηγόσκυλο. Μάλλον είχε χάσει την ικανότητά του στο κυνήγι και ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε ότι δεν του ήταν χρήσιμο πλέον. Υστερα από τεράστια προσπάθεια καταφέραμε να το βγάλουμε στην επιφάνεια. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι το ζώο δεν ήταν σκελετωμένο. Μέσα στην τρύπα υπήρχαν τεράστιες ποσότητες ψόφιων αμνοεριφίων, κεφάλια κριαριών, εντόσθια και προβιές και το ζώο τρεφόταν από αυτά. Υπήρχαν δε και λιμνάζοντα νερά».Η δημοτική αρχή Ανατολικού Σελίνου δεσμεύτηκε ότι αυτή τη φορά θα κλείσει οριστικά τον τάφο των σκύλων.


Ελευθεροτυπια , 24/4/2008

 

Εκτός Κιότο η ΕλλάδαΛόγω μη συμμόρφωσης για την καταγραφή των εκπομπών αερίων θερμοκηπίουΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ , 22/4/2008Εκτός μηχανισμών του Πρωτοκόλλου του Κιότο ετέθη η χώρα μας με απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης της Συνθήκης- Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή(UNFCCC).Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΟΗΕ έθεσε τη χώρα μας εκτός συστήματος εμπορίας ρύπων γιατί δεν διέθετε Εθνικό Σύστημα Καταγραφής Αερίων Θερμοκηπίου – υποχρέωση της Ελλάδας με βάση το πρωτόκολλο του Κιότο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, η οποία όμως δεν τηρήθηκε.Το αρμόδιο τμήμα του ΟΗΕ απεφάνθη ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει εθνικό σύστημα, που θα περιλαμβάνει όλες τις θεσμικές, νομοθετικές, και διαδικαστικές ρυθμίσεις για την εκτίμηση των εκπομπών και απορροφήσεων αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και το σύνολο των πληροφοριών σχετικά με τις ετήσιες απογραφές εκπομπών και απορροφήσεων. Άρα μη συμμόρφωση με τα άρθρα 5 και 7 του Πρωτοκόλλου.Οι παραλείψεις αυτές επιφέρουν ποινή αποκλεισμού από τα συστήματα των λεγόμενων ευέλικτων μηχανισμών του Κιότο, περιλαμβανομένου του συστήματος εμπορίας ρύπων.Πρόκειται για την τελική απόφαση της Επιτροπής σχετικά με την επάρκεια του συστήματος καταγραφής των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της Ελλάδας, όπου υπογραμμίζεται ότι η χώρα μας «δεν έχει συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της και επιβάλλει ως ποινή την απαγόρευση συμμετοχής της Ελλάδας στους προβλεπόμενους ευέλικτους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο».Το Πρωτόκολλο του Κιότο προβλέπει τη χρήση ευέλικτων μηχανισμών, συμπληρωματικά με τις απαραίτητες εγχώριες πολιτικές και μέτρα, οι οποίοι δίνουν στις βιομηχανικές χώρες τη δυνατότητα να επιτύχουν τους στόχους τους μέσα από την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών μεταξύ τους, αλλά και με την απόκτηση πιστώσεων ως αντάλλαγμα για έργα περιορισμού εκπομπών που υλοποιούν στο εξωτερικό.Σε αυτούς τους μηχανισμούς δεν μπορεί να μετέχει η Ελλάδα, έως ότου προβεί στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου συστήματος καταγραφής εκπομπών.Η απόφαση ελήφθη στις 4-5 Μαρτίου στη Βόννη, όπου κρίθηκαν ανεπαρκείς οι εξηγήσεις και οι διαβεβαιώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Ρύπων, και εκδόθηκε στις 17 Απριλίου.Σύμφωνα με τη WWF, η απόφαση αποτελεί πρωτοφανή κατακραυγή για τη χώρα μας. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, η μη συμμόρφωση της Ελλάδας στις επιταγές του ΟΗΕ ενδέχεται να επηρεάσει και το σύστημα εμπορίας ρύπων της Ε.Ε., υποσκάπτοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του.


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ , 22/4/2008

 

22 Απριλίου. Παγκόσμια Ημέρα της ΓηςΣτην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών είναι αφιερωμένη η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Εκτός μηχανισμών Κιοτο η Ελλάδα για ανεπαρκή καταμέτρηση ρύπων.

Αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών είναι η
φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης, με εκατομμύρια άνθρωπους να
συμμετέχουν σήμερα σε εκδηλώσεις σε όλες τις μεριές του
πλανήτη.

Τους τελευταίους δύο αιώνες, από τις ανθρώπινες δραστηριότητες,
έχουν προστεθεί στην ατμόσφαιρα 2,3 τρισ. τόνοι διοξειδίου του
άνθρακα.

Όλο και περισσότερες χώρες του πλανήτη λαμβάνουν μέτρα για τη
μείωση των εκπομπών των αερίων, ενώ αυτή την περίοδο γίνεται μια
συζήτηση για να καταλήξουν οι κυβερνήσεις σε μια παγκόσμια συμφωνία
για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Ωστόσο, η Ελλάδα εγκαλείται από τα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ, για
μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις και για το λόγο αυτό αποφάσισε να
μας εξαιρέσει για τρεις μήνες από τους μηχανισμούς για το εμπόριο
ρύπων, λόγω ανεπαρκούς καταγραφής των εκπομπών.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας
είχε τονίσει στην Βουλή ότι η χώρα μας κινδυνεύει ακόμα και με
διασυρμό από τον ΟΗΕ.

“Θα πρέπει να σταματήσει ο διασυρμός και το ΥΠΕΧΩΔΕ να κάνει
επιτέλους την δουλειά του” αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, οφείλονται στην
ανεπάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και σε μεθοδεύσεις στελεχών
του” απάντησε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης .

“Η Ελλάδα του κ. Καραμανλή μπήκε στο βιβλίο Γκίνες. Είναι η
πρώτη χώρα η οποία καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα για την
έλλειψη μηχανισμών εφαρμογής της Συμφωνίας του Κιότο. Κι αυτό
παράλληλα με τις γνωστές και πάρα πολλές περιπτώσεις παραπομπής της
Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη εφαρμογή μιας σειράς
περιβαλλοντικών οδηγιών της Ε.Ε. Αποτελεί στίγμα για την κυβέρνηση,
η οποία, ακόμη και μέχρι πρόσφατα, επεδίωκε να δημιουργήσει
εργοστάσια λιθάνθρακα στην χώρα μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο.
του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος .

Και το κόμμα του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για διεθνή διασυρμό: “Σε μία
περίοδο που η διάσταση των κλιματικών αλλαγών από την εμφάνιση του
θερμοκηπίου ευαισθητοποιεί τους πάντες, σε όλα τα μήκη και πλάτη
της Γης, η διαπίστωση ότι η Ελλάδα παραβιάζει το Πρωτόκολλο του
Κιότο εκθέτει ανεπανόρθωτα την χώρα μας. Και ασφαλώς είναι
στρουθοκαμηλισμός για την Κυβέρνηση να μέμφεται όσους αποκάλυψαν
την παραβατικότητά της στον τομέα της προστασίας του
περιβάλλοντος”, ανέφερε σε ανακοίνωση του.Πηγή: ΝΕΤ 105.8ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ , 22/4/2008


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ