Μεξικό: γιατροί δημόσιου νοσοκομείου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό


Τουλάχιστον 20 γιατροί που εργάζονται σε ένα δημόσιο νοσοκομείο έξω από την Πόλη του Μεξικού βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης (IMSS) της χώρας.

Το πρώτο κρούσμα στο νοσοκομείο της Τλανεπάντλα δε Μπας, στην Πολιτεία του Μεξικού, εντοπίστηκε στις 10 Μαρτίου, είπε ο Σόε Ρομπλέδο κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Οι γιατροί δεν προσβλήθηκαν μέσα στο νοσοκομείο και, με βάση την ιχνηλάτηση των επαφών τους, η μετάδοση του ιού προήλθε από τρεις διαφορετικές εστίες, από έναν ασθενή και δύο γιατρούς που δεν είχαν έρθει σε επαφή μεταξύ τους.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι ίδια με το ξέσπασμα της επιδημίας στη Μονκλόβα, στην Πολιτεία Κοαουίλα, όπου 45 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Στη Μονκλόβα, με βάση τις επιδημιολογικές μελέτες, η μετάδοση του ιού έγινε μέσα στο νοσοκομείο ενώ στην Τλανεπάντλα ο ιός προήλθε απ’ έξω, εξήγησε ο Ρομπλέδο.

Πριν από δύο εβδομάδες, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Τλανεπάντλα διαδήλωσαν έξω από το κτίριο, ζητώντας να τους χορηγηθεί περισσότερος ιατρικός εξοπλισμός για να διαχειριστούν την πανδημία.

Μέχρι σήμερα στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 2.785 κρούσματα της ασθένειας Covid-19 και 141 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSource link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.