Κορωνοϊός-Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση και με Pfizer για όσους έκαναν Johnson & Johnson


Η αναμνηστική δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson and Johnson μπορεί να γίνει είτε με το ίδιο εμβόλιο είτε με το εμβόλιο της Pfizer ανέφερε για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Την ίδια ώρα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να αποφασίσει αύριο, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την αναμνηστική δόση για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί έξι μήνες νωρίτερα και είναι κάτω των 50 ετών.

Εφόσον δώσει το «πράσινο φως», πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν ημερομηνίες όπου θα είναι δυνατός ο προγραμματισμός ραντεβού.

Όπως ξεκαθάρισε ο κος Θεμιστοκλέους, στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για αναμνηστική δόση σε όσους πολίτες εμβολιάστηκαν με εμβόλιο Johnson & Johnson .

H αναμνηστική αυτή δόση αφορά άτομα που εμβολιάστηκαν ήδη 2 μήνες νωρίτερα και θα μπορεί να γίνει είτε εκ νέου με εμβόλιο Johnson and Johnson είτε με εμβόλιο Pfizer.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες , μετά από κάποιες τεχνικές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν στο σύστημα, θα είναι εφικτό το να γίνει αναμνηστική δόση και με εμβόλιο Moderna. 

Η ημερομηνία για έναρξη  χορήγησης αναμνηστικών δόσεων με Moderna θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Πηγή: skai.grSource link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.