Κορωνοϊός-Μαγιορκίνης: Βελτιωμένη εικόνα αλλά επιδείνωση σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας


Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων στην επικράτεια δείχνει σημαντική βελτίωση, είπε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού στην Ελλάδα στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης

Συγκεκριμένα, εντός της τελευταίας εβδομάδας, σε σχέση με την προηγούμενη, είχαμε 10% λιγότερες διαγνώσεις .

Ο αριθμός των θανάτων δείχνει σημαντική μείωση για τρίτη εβδομάδα και έχουμε συγκεκριμένα 17% λιγότερους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Σταθερή όμως η πίεση στο σύστημα υγείας, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιπρόσθετα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις μονάδες ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε λίγο, δηλαδή γύρω στο 3%.
Ο αριθμός νέων εισαγωγών μειώθηκε για ακόμη μια φορά σε 200 ανά ημέρα ενώ το ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων παρέμεινε κάτω από το 1, μεσοσταθμικά.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Μαγιορκίνης τόνισε μεταξύ άλλων πως η πανδημία έχει εικόνα μικρής τάσης επιδείνωσης στην Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 50,8 εκατομμύρια σελφ τεστ συσκευές σε περίπου 4,7 εκατομμύρια πολίτες.

Περίπου 38, 5 εκατομμύρια δηλώσεις πέρασαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το σύνολο των θετικών αποτελεσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί από επαγγελματία υγείας είναι 109 χιλιάδες.

Η επιδημία στην Ελλάδα, για πέμπτη συνεχή εβδομάδα βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης με σταθερή εικόνα όσον αφορά την πίεση στο σύστημα υγείας, συνόψισε ο καθηγητής.

«Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας για αύξηση της επιδημικότητας με την πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, επαληθεύεται και ήδη παρατηρούμε επιδείνωση της επιδημίας σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σε κάποιες από τις οποίες υπάρχει σχετικά χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη» είπε και πρόσθεσε πως με αφορμή αυτό θέλει να κάνει μια αναφορά σε μια μελέτη από το πρόγραμμα ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, του ΠΟΥ  και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δημοσιεύθηκε στις 22/7.

Σύμφωνα με την έρευνα αν οι χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος είχαν ευκολότερη πρόσβαση στον εμβολιασμό για Covid, τότε η ανάπτυξη τους στα επόμενα χρόνια θα προσέθετε 38 δισεκατομμύρια δολλάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προιόν τους.

«Αυτά τα αναφέρω γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως ότι όπως όλες πανδημίες και οι επιδημίες λοιμωδών νοσημάτων, έτσι και η συγκεκριμένη πανδημία δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, όπου μέσω της επιβράδυνσης της οικονομίας, ανατροφοδοτείται και η υποβάθμιση του συστήματος υγείας» είπε και επεσήμανε πως επιθυμεί να θέσει και αυτή την προοπτική στη συζήτηση για τα εμβόλια.

Πηγή: skai.grSource link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.