Γαλλική προεδρία: Δεν υπάρχει κλείσιμο συνόρων με την Γερμανία


Τα μέτρα που λαμβάνονται στα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας, για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, δεν συνιστούν κλείσιμο των συνόρων, αλλά ενίσχυση των ελέγχων, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή, η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας συμφώνησαν το κλείσιμο με τους επικεφαλής των κρατιδίων που εμπλέκονται και το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 το πρωί τοπική ώρα αύριο.

“Δεν πρόκειται για κλείσιμο συνόρων. Πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν τους ελέγχους” ανέφερε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν το Σαββατοκύριακο και συντόνισαν τις προσπάθειές τους.

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο μια πηγή ενήμερη για το θέμα, ότι οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν από αύριο το πρωί τα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, επιχειρώντας να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα αφορά τις διελεύσεις εμπορευμάτων και θα εξαιρούνται οι μεθοριακοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Ένας από τους λόγους που ανέφεραν οι γερμανικές αρχές, εκτός του ελέγχου της επιδημίας, είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι πολίτες των γειτονικών χωρών να σπεύσουν μαζικά να κάνουν αγορές από τα γερμανικά καταστήματα και να αδειάσουν τα ράφια.

Το εν λόγω μέτρο δεν θα αφορά, προς το παρόν, τις άλλες χώρες που συνορεύουν με τη Γερμανία, που κρίνεται πως είναι λιγότερο προβληματικές σε σχέση με την εξάπλωση του ιού.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSource link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.