Ελον Μασκ: Αλαλούμ με αποτελέσματα του σε τεστ για κορωνοϊό- Τι συμβαίνει


Ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι έκανε τέσσερα τεστ αντιγόνων για να διαπιστώσει αν έχει προσβληθεί από Covid-19 κι έλαβε δύο θετικά και δύο αρνητικά αποτελέσματα.

«Συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο», έγραψε στο Twitter ο ιδιοκτήτης της Tesla. «Σήμερα εξετάστηκα τέσσερις φορές για Covid . Δύο τεστ επέστρεψαν αρνητικά, δύο θετικά. ίδια συσκευή, ίδιο τεστ, ίδια νοσηλεύτρια».

Ο Ελον Μασκ διευκρίνισε ότι επρόκειτο για τεστ αντιγόνων.

Το πλεονέκτημα αυτών των τεστ είναι ότι δεν απαιτούν ανάλυση στο εργαστήριο και δίνουν απάντηση σε 15 περίπου λεπτά.

Ομως, τα τεστ αντιγόνων είναι λιγότερο ακριβή από τα λεγόμενα τεστ RT-PCR: τα πρώτα εντοπίζουν τις πρωτεΐνες του ιού και τα δεύτερα ανιχνεύουν το γενετικό του υλικό.

Ο Ελον Μασκ εξήγησε ότι αισθάνθηκε τα συνήθη συμπτώματα του κρυολογήματος -ελαφρύ συνάχι, βήχα και χαμηλό πυρετό. Κανόνισε να κάνει τεστ RT-PCR σε άλλο εργαστήριο και περιμένει τα αποτελέσματα σε περίπου 24 ώρες.

Σε κάποιον που τον ρώτησε στο Twitter αν έτσι μπορεί να εξηγηθεί η εκτόξευση των κρουσμάτων που παρατηρείται σήμερα στις ΗΠΑ, ο Ελον Μασκ απάντησε: «Αν συνέβη σε μένα, μπορεί να συμβεί και σε άλλους».

Επισημαίνεται ότι τα νέα κρούσματα είναι ένας μόνο από τους δείκτες που χρησιμοποιούνται για την παρατήρηση της πορείας μίας επιδημίας. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και ο αριθμός των θανάτων είναι οι καθοριστικοί δείκτες για την επιδημιολογική κατάσταση μίας πόλης, περιοχής ή χώρας.

Ο Ελον Μασκ είχε εκφρασθεί επανειλημμένα την άνοιξη κατά των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, φθάνοντας μέχρι να χαρακτηρίσει «φασιστικό» το lockdown που οδήγησε στο κλείσιμο του εργοστασίου του στην Καλιφόρνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.