eglimata trofhs pig

Εγκλήματα > Εγκλήματα τροφής

Τα θύματα της τροφής σου

Συνάντησε ένα γεύμα σου από χοιρινό

Για να απολαύσεις εσύ ένα γεύμα με χοιρινό, δες από πόσα μαρτύρια πρέπει να περάσει εκείνο

(Οι εικόνες μεγεθύνονται πατώντας πάνω τους)

Το γουρουνάκι γεννιέται στη φυλακή της μητέρας του
Με τη γέννησή του έχει κιόλας μπει στα βάσανα.Πρέπει να μεγαλώσει γρήγορα και να προσφέρει στον άνθρωπο το μοναδικό προσόν του, το κρέας του.Αντικρίζει τη ζωή μέσα σε μια φυλακή όπου ζει και η μητέρα του.


Απογαλακτίζεται γρήγορα από τη μητέρα του
Αφού είναι σε θέση να φάει απομακρύνεται από τη "μηχανή παραγωγής" μητέρα του για να μείνειξανά γρήγορα έγκυος.


Τα ζώα υποχρεώνονται να ζουν στριμωγμένα
Τα γουρουνάκια υποχρεώνονται σε άγριο στρίμωγμα για να πάρουν γρήγορα βάρος και να πάνε στην κατανάλωση.Πολλά όμως από αυτά θα πάρουν το δρόμο του σφαγείου γιατί σε αρκετούς συνανθρώπους μας αρέσει το κρέας του μωρού γουρουνιού. (Μωρογούρουνο)


Σε κανένα ζωντανό δεν αρέσει η σκλαβιά
Πολλές προσπάθειες καταβάλουν να κερδίσουν την ελευθερία τους αλλά μάταια!

Όλα τα μικρά θέλουν να παίζουν αλλά σε εκείνα οι κανόνες των ανθρώπων δεν το επιτρέπουν.


Για λίγο ήλιο ψάχνει μέσα στη σκοτεινιά της φυλακής του
Κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες για λίγο ήλιο και αέρα αλλά τα περιθώρια είναι μικρά.


Η μόνη αξία τους για τον άνθρωπο είναι το κρέας τους
Δυστυχώς για τα άμοιρα ζώα δεν τους ζητούν να προσφέρουν τίποτε άλλο από την ίδια τους τη ζωή.Ο δρόμος είναι μονόδρομος και είναι πια θέμα χρόνου.


Αν αυτό το πράγμα λέγεται ζωή τότε καλύτερα να πεθάνουν
Το μόνο που περιμένουν μέσα στα αφιλόξενα κελιά τους είναι να μπορέσουν να επιβιώσουν. Παρ’ όλες τις πανάθλιες συνθήκες αγαπούν ακόμα τη ζωή και δεν σταματούν να ελπίζουν.


Η ώρα της πληρωμής τους έχει φτάσει
Με κλωτσιές και φοβέρα όπως αρμόζει σε ένα ζώο κατώτερό του το οδηγεί ο κυρίαρχος και εκμεταλλευτής του άνθρωπος στο μέσο που θα το μεταφέρει στον τόπο του μαρτυρίου.


Φορτώνεται μαζί με τα υπόλοιπα σε φορτηγηγά ακατάλληλα
Η μεταφορά τους είναι το πρώτο μέρος του μαρτυρίου που θα περάσουν.Φορτώνονται σε φορτηγά ακατάλληλα με γρήγορο και βίαιο τρόπο που προκαλούν σε πολλά απο τα ζώα τραυματισμούς και πόνο.Ακόμα και τσουβάλια να φόρτωναν θα πρόσεχαν περισσότερο.


Η ματυρική μεταφορά τους στον τελευταίο τους προορισμό
Πολλές φορές κατά την μεταφορά τους από χώρα σε χώρα αλλά και από το χοιροστάσιο στο σφαγείο συμβαίνουν δυστυχήματα.Είναι καλύτερο ένα τέτοιο τέλος από αυτό που περιμένει όσα επιζήσουν.


Πεθαίνουν χωρίς να μάθουν σε τι έφταιξαν
Στο σφαγείο το θέαμα είναι σοκαριστικό.Οι εκδοροσφαγείς κυνηγούν τα γουρούνια και τα χτυπούνε στο κεφάλι με λοστούς και άλλα αντικείμενα.Εκείνα ουρλιάζουν και δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο της βιαιότητας εναντίων τους.


Η δολοφονία πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους
Μετά από πολλά χτυπήματα εξαντλούνται και πέφτουν αβοήθητα στο έδαφος.Ακόμα και αυτή τη στιγμή εκλειπαρούν έλεος, αλλά στον "πολιτισμό"του ανθρώπου δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο για τα ζώα.


Τα δύστυχα ζώα αιμοραγούν και χτυπιούνται
Ο πόνος και η ταλαιπωρία είναι απερίγραπτα.Γλιστρώντας πάνω στα ίδια τους τα αίματα περιμένουν την ώρα της λύτρωσης.Το "θέαμα" είναι φρικτό και οι κραυγές τους δηλώνουν το μέγεθος της οδύνης τους.


Τα ζώα κείτονται αιμόφυρτα στο κρύο πάτωμα του σφαγείου
Κανέναν δεν συγκινεί ο πόνος και το δράμα τους και για τα πιο ατίθασα ο άνθρωπος έχει να επιφυλάξει μια μαχαιριά κάτω από το λαιμό, από την οποία αιμορραγούν μέχρι να καταρρεύσουν ολοκληρωτικά.


Στις δεξαμενές με καυτό νερό ενώ ακόμα είναι στη ζωή
Πριν προλάβουν καλά καλά να "βιώσουν" το θάνατό τους(δεν τους επιτρέπεται ούτε αυτό) οδηγούνται μέσα σε δεξαμενές με καυτό νερό για να γδαρθούν εύκολα στη συνέχεια.Πολλά από τα ζώα έχουν ακόμα τις αισθήσεις τους.


Τα πτώματα συνθέτουν τη νεκρή φύση του σφαγείου
Η Το θέαμα για άλλη μια φορά αποτρόπαιο.Πτώματα παντού, άλλα κρεμασμένα και άλλα κατάχαμα περιμένουν τη σειρά τους.Η δουλιά είναι αρκετή και οι εκδοροσφαγείς δεν προλαβαίνουν.


Η ζωή του κάθε ζώου μετριέται σε χρήματα ανά κεφάλι
Τα αίματα από τα άτυχα ζώα τρέχουν άφθονα , αλλά για τους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει δεν σημαίνει τίποτα αυτό.Μετρούν τη ζωή του καθενός ζώου που δολοφονούν με το κεφάλι και την αμοιβή που αντιστοιχεί σε αυτό.Γι΄ αυτούς τα ζώα είναι κομμάτια.
Το δέρμα φεύγει μαζί με το δικαίωμα για ζωή
Το δέρμα φεύγει μαζί με το δικαίωμα αυτού του ζώου να χαρεί τη ζωή του.Σε λίγα εικοσιτετράωρα δεν θα έχει μείνει πια τίποτα από αυτό. Θα έχει καταναλωθεί από το παμφάγο-πτωματοφάγο ζώο, τον άνθρωπο.


Το εύγλωττο γδαρμένο κεφάλι του πτώματος
Η εικόνα με το γδαρμένο κεφάλι του πριν από λίγο ζωντανού πλάσματος του θεού, στη στάση που βρίσκεται δεν μπορεί παρά να δηλώνει εύγλωτα την παράλογη, αδίστακτη, άδικη και αδικαιολόγητη καταστροφική συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι στα πλάσματα της φύσης. Δεν αποτελεί σίγουρα άλλο ένα επίτευγμα του υποτιθέμενου πολιτισμού μας.

 

Αν η εικόνα σε σοκάρει, η πραγματικότητα πρέπει να σε προβληματίζει.

Μόνο στις Ηνωμένες πολιτείες σφαγειάζονται κάθε χρόνο πάνω απο 100 εκατομμύρια χοίροι.

Το μόνο που μένει είναι να αναρρωτηθείς!

Αξίζει, ο πόνος ενός τέτοιου αθώου άκακου πλάσματος να γίνει δική σου διατροφική απόλαυση;

Ο ηθικός αυτουργός της καθημερινής μαζικής σφαγής των χοίρων είναι ο κρεοφάγος καταναλωτής.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ