eglimata trofhs chicken

Εγκλήματα > Εγκλήματα τροφής

Τα θύματα της τροφής σου

Συνάντησε ένα γεύμα σου

από κοτόπουλο

Για να απολαύσεις εσύ ένα γεύμα με κοτόπουλο δες από πόσα μαρτύρια πρέπει να περάσει εκείνο

(Οι εικόνες μεγεθύνονται πατώντας πάνω τους)

Από μωρό μπαίνει στα βάσανα της ”ζωής”
Μόλις γεννηθεί σχεδόν μπαίνει σε τελάρα και ετοιμάζεται να μεταφερθεί στο πτηνοτροφείο στο οποίο και θα ”ζήσει” ολόκληρη τη σύντομη ”ζωή του”. Μεταφέρεται όπως ένα οποιοδήποτε προϊόν.


Φυλακίζεται και μεγαλώνει μαζί με χιλιάδες άλλα κοτόπουλα
Το πτηνοτροφείο του θυμίζει στρατόπεδο συγκέντρωσης , ή μια μεγάλη φυλακή με χιλιάδες φυλακισμένους ομοίους του, κανείς από τους οποίους δεν ξέρει το λόγο φυλάκισής του.


Τραυματίζεται και αιμορραγεί αβοήθητο
Από τον άγριο συνωστισμό τραυματίζεται αλλά κανείς δεν του δίνει σημασία, εκτός από ένα διπλανό φίλο του, που όμως δεν μπορεί να το βοηθήσει.


Δίπλα του ψυχοραγούν και πεθαίνουν μικρότεροι τραυματίες
Ένα μικρότερο κοτοπουλάκι λίγο πιο πέρα αργοπεθαίνει αβοήθητο, αφού έχει καταπλακωθεί και καταπατηθεί από τα άλλα πουλιά.


Τα ”ζωντανά” πουλιά περνούν τις ώρες τους δίπλα στα νεκρά
Ακολουθούν το δρόμο του θανάτου και άλλα πολλά πουλιά που δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στις πανάθλιες συνθήκες του πτηνοτροφείου.


Στιβαγμένα στα κελιά της ”φυλακής” τους ψάχουν λίγο αέρα
Στιβαγμένα στη σειρά μέσα στα κελιά τους προσπαθούν να αναπνεύσουν λίγο αέρα. Πρέπει να παραμένουν για όλο το διάστημα της σύντομης ”ζωής του” σχεδόν ακίνητα για να παρουν βάρος γρήγορα και ανέξοδα.


Προσπαθούν να κρατηθούν όρθια σε κελιά που δεν έχουν δάπεδο.
Πατάνε τα πόδια τους στα κάγκελα των κελιών τους μιας και δάπεδο δεν προβλέπεται για για να πέφτουν κάτω οι κουτσουλιές του.Σε πολλά πτηνοτροφεία συνηθίζεται να τρώνε ξανά τα πουλιά τις ακαθαρσίες τους.


Η ώρα της πληρωμής έφτασε
Τέρμα η ”φιλοξενία”. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν για τις ”ανέσεις” που εδώ και μέρες(45 περίπου) τους παρείχε το κατάλυμα.Δεν έχουν όμως με τι άλλο να πληρώσουν παρά με τη ζωή τους την ίδια.


Φορτώνεται μαζί με τα υπόλοιπα σε φορτηγηγά μέσα σε κλουβιά
Αφού το μαζέψουν γρήγορα,γιατί ο χρόνος είναι χρήμα,το φορτώνουν όπως-όπως μαζί με εκατοντάδες άλλα πουλιά μέσα σε φορτηγά για να τα οδηγήσουν όλα μαζί στο σφαγείο.


Το ξεφόρτωμα είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο
Στο ξεφόρτωμα δεν χάνεται καθόλου χρόνος.Ανοίγουν τις πόρτες και το φορτηγό κάνει ανατροπή με αποτέλεσμα τα πουλιά να πέφτουν στο έδαφος και να καταπλακώνονται μεταξύ τους. Αρκετά από αυτά θα πεθάνουν σε αυτή τη φάση, αλλά θα χρησιμοποιηθούν στην κατανάλωση.


Κρεμασμένα απο τα πόδια ανάποδα αναμένουν τον δήμιο
Ένα ένα στη σειρά τα πουλιά κρεμιούνται απο τα πόδια ανάποδα και ”περιμένουν” τον δήμιό τους.Απο τα ανοιγμένα δάκτυλα των ποδιών τους αλλά και απο το βλέμμα τους αναγνωρίζετε το φόβο και την αγωνία τους.


Η μεγάλη σφαγή αρχίζει
Το σύστημα στο οποίο είναι κρεμασμένα τα κοτόπουλα αρχίζει να κινείται με κατεύθυνση πρός τον τροχό σφάχτη που γυρνάει με ταχύτητα στο ύψος του λεμού τους.Εκείνα σφαδάζουν και χτυπιούνται.Για αρκετά πουλιά δεν τελειώνει εδώ το μαρτύριό τους.


Χτυπιούνται από τον πόνο και γεμίζουν με αίματα
Μετά την σφαγή τους απο τον τροχό τα πουλιά χτυπιούνται απο τον πόνο και πετάγονται τα αίματα απο καθένα στα διπλανά του. Ο ήχος που απουσιάζει από την εικόνα συμπληρώνει το μέγεθος του μακελειού.


Ο τελικός αποκεφαλισμός απο τον δήμιό τους
Η χαριστική βολή από τον δήμιο σφαγέα τους έρχεται με τον αποκεφαλισμό εκείνων που ξέφυγαν του τροχού.Αρκετά πουλιά έχουν ακόμα πλήρεις τις αισθήσεις τους.


Πρίν αφήσουν την τελευταία τους πνοή μπαίνουν σε βραστό νερό
Πρίν καν ξεψυχίσουν οδηγούνται σε δεξαμενές με καυτό νερό για να φύγουν τα φτερά τους.

Ο χρόνος είναι χρήμα και τα πουλιά πάρα πολλά για να περιμένουν.


Τώρα όλα έχουν πιά τελειώσει
Η ώρα της λύτρωσης έχει έρθει. Δεν αισθάνονται πιά τίποτα. Είναι έτοιμο το "πρϊόν" για επεξεργασία.


Τα υπολείμματα θα γίνουν τροφή για σκύλους και γάτες
Ότι απέμεινε απο το μεγάλο μακελειό θα γίνει τροφή για άλλα ζώα.Το άδοξο τέλος ενός κύκλου "ζωής" κάποιων συγκατοίκων μας που εκμεταλλεύεται απόλυτα και άπληστα ο άνθρωπος.

 

Ο αριθμός των κοτόπουλων που σφαγειάζονται κάθε χρόνο στις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό κάθε άλλου ζωικού είδους .

Μόνο στη Δανία σφαγειάζονται κάθε χρόνο πάνω από 140 εκατομμύρια κοτόπουλα.

Σε ένα κανονικό Ελληνικό πτηνοσφαγείο , σφαγειάζονται καθημερινά περί τα 80.000 κοτόπουλα.

 

Το μόνο που μένει είναι να αναρρωτηθείς!

Αξίζει, ο πόνος ενός τέτοιου αθώου πλάσματος να γίνει δική σου διατροφική απόλαυση;

Ο ηθικός αυτουργός της καθημερινής μαζικής σφαγής των κοτόπουλων είναι ο κρεοφάγος καταναλωτής.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ