eglimata epistimhs

Εγκλήματα > Εγκλήματα Επιστήμης

Τα Θύματα της Επιστήμης

Τα πειράματα στα ζώα είναι απόπειρες δολοφονίας κατά της ζωής

(οι εικόνες μεγεθύνονται πατώντας πάνω τους)
Να αντικαταστήσουν τα πειραματόζωα
Έχει βρεθεί ότι σε πολλούς τομείς μπορούν να αντικαταστήσουν τα πειραματόζωα κάνοντας τα πειράματα σε καλλιέργειες κυττάρων ή καλλιέργειες βακτηριδίων ή χρησιμοποιώντας τελειότατους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Γιατί δεν το κάνουν; Ποιοί δεν το θέλουν;


Σήμερα γίνεται κατάχρηση στα πειραματόζωα
Σήμερα, γίνεται κατάχρηση στα πειραματόζωα, αφ΄ ενός γιατί τα εργαστήρια όπου γίνονται τα πειράματα δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένα και τα ζώα που χρησιμοποιούνται δεν είναι πάντα υγιή και αφ΄ ετέρου συχνά, τα πειράματα που διαλέγουν να κάνουν οι ερευνητές έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν.
Στην Ελλάδα τα πειράματα γίνονται τα Σάββατα
Στην Ελλάδα κάνουν συχνά πειράματα τα Σάββατα, ενώ ξέρουν πως την Κυριακή δεν θα πάει κανένας γιατρός στο νοσοκομείο να παρακολουθήσει την κατάσταση των χειρουργημένων ζώων.

Στο παρελθόν υπήρξαν νοσοκομεία που άφηναν τα χειρουργημένα ζώα να ουρλιάζουν στις ταράτσες τους!


Τα μάτια του πυθίκου στο βωμό της γυναικείας ομορφιάς
Δεν είναι ευρέως γνωστό ότι το ρίμελ που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να γίνουν πιο όμορφες έχει προηγουμένως δοκιμαστεί στα μάτια κάποιου πιθήκου. Βλέπετε φροντίζουν οι εταιρίες ομορφιάς να μην διαρρέει πρός τους καταναλωτές τα αίσχη πρός χάριν του κέρδους τους.


Τα πειραματόζωα χειρουργούνται χωρίς αναισθητικό
Στο βιβλίο του κτηνίατρου Richard Wrider

«Τα θύματα της Επιστήμης», αναφέρεται ότι το 86% των πειραματόζωων χειρουργούνται χωρίς νάρκωση!


Τα πειράματα ικανοποιούν την ανθρώπινη ματαιοδοξία για διάκριση
Πολλοί γιατροί, που κάνουν πειράματα στα ζώα, στην αρχή είναι μεθυσμένοι από τον πόθο να διακριθούν και να γίνουν διάσημοι και δεν υπολογίζουν τον πόνο του ζώου. Αργότερα, όταν αναδειχθούν και ηρεμήσουν, σκέφτονται πως δεν ήταν απαραίτητα όλα όσα έκαναν.


Η Ελλάδα "εξάγει"πειραματόζωα
Περίπου 6000 σκυλιά "εξάγονται" κάθε χρόνο από την Ελλάδα πρός άλλες χώρες της βόρειας ευρώπης με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σαν πειραματόζωα.Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν "φύγει" από την Ελλάδα πάνω από 150000 σκυλιά.


Μτά το πείραμα το ζώο εγκαταλείπεται να πεθάνει αβοήθητο
Γίνεται ένα πείραμα και κατόπιν το ζώο εγκαταλείπεται να πεθάνει χωρίς καμία φροντίδα, λόγω έλλειψης προσωπικού και οργάνωσης. Ποιος θα φροντίσει να δώσει στα χειρουργημένα ζώα παυσίπονα; Ο γιατρός ξέρει ότι μετά από μία εγχείρηση ένα σκυλί πονάει όπως και ένας άνθρωπος. Πολλά, μάλιστα, πειράματα είναι εξαιρετικά επώδυνα.


Το ίδιο πείραμα έχει γίνει χιλιάδες φορές
Πολλοί κάνουν ένα πείραμα για να παρουσιάσουν μια εργασία τους. Και σημειώστε ότι το πανεπιστήμιο δίνει βαρύτητα στα πειράματα που οι φοιτητές κάνουν χρησιμοποιώντας πειραματόζωα. Ακόμα κι αν αυτό το πείραμα έχει γίνει χιλιάδες φορές στο παρελθόν.

Που βρίσκεται η πρόοδος της επιστήμης, όταν αυτό που αποδεικνύεται είναι ήδη γνωστό;


Πειραματιστές αποκαλύπτουν τις πηγές εύρεσης πειραματόζωων
Πειραματιστές αφηγούνται ότι τα ινδικά χοιρίδια, τα κουνέλια και τα χάμστερ τα εξασφαλίζουν από εμπόρους. Τα σκυλιά από τον μπόγια.


Περιγράφει φοιτήτρια φαρμακευτικής σχολής
Περνάγαμε στους μυς ένα καλώδιο, απ΄ όπου διοχετεύαμε ηλεκτρικό ρεύμα. Τα ζωάκια τινάζονταν και τότε τους δίναμε ένα φάρμακο που σταματούσε κάθε αντίδραση τους. Θέλαμε, δηλαδή, να διαπιστώσουμε τι επίδραση -σ΄ αυτή την περίπτωση- μπορούσε να έχει το φάρμακο. Φυσικά το ζώο μετά ήταν άχρηστο και οι βοηθοί του έκοβαν το κεφάλι.


Τυφλώνονται εκατομύρια κουνέλια για τα χρωμοσαμπουάν
Τα χρωμοσαμπουάν που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να γίνουν ξανθές ή για να κρύψουν τις άσπρες τρίχες, δοκιμάζονται κι αυτά στα μάτια των κουνελιών, με αποτέλεσμα την τύφλωση τους.


Τα πειραματόζωα πεθαίνουν μετά ή και κατά τη διάρκεια του test
Όταν θέλουν να εξετάσουν τις αλλοιώσεις που έχουν προκληθεί στα όργανα τους από τη χορήγηση διαφόρων φαρμάκων τα πειραματόζωα τελικά πεθαίνουν όλα.Πολλά από αυτά μάλιστα δεν αντέχουν τους πόνους του πειράματος και καταλήγουν πριν καν ολοκληρωθεί.


Τα τερατουργήματα της περιέργειας
Η παράλογη ανθρώπινη δραστηριότητα καλλυπτόμενη κάτω απο τον μανδύα της επιστήμης δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.


Εικόνες ντροπής για τον πολιτισμό μας
Η εικόνα δεν μπορεί παρά να δηλώνει εύγλωτα την παράλογη, αδίστακτη, άδικη και αδικαιολόγητη καταστροφική συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι στα πλάσματα της φύσης. Δεν αποτελεί σίγουρα άλλο ένα επίτευγμα του υποτιθέμενου πολιτισμού μας.


Η επιστήμη της φρίκης
Η μεγαλοπρέπεια της επιστήμης της φρίκης σε όλο της το μεγαλείο. Δεν θα μπορούσε παρά μόνο ανθρώπινο χέρι να δημιουργήσει ένα τέτοιο αποτέλεσμα.(Πάτα στην εικόνα)


Χρησιμοποίησε τη γνώση σου στα είδη υπό εξαφάνιση

Να διαθέσεις το μυαλό σου και τη γνώση σου για να σώσεις τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση.

 

 

Αν η εικόνα σε σοκάρει, η πραγματικότητα πρέπει να σε προβληματίζει.

Όσο περισσότερο εξετάζει κανείς  τα πειράματα στα ζώα, τόσο λιγότερο νόημα αποκτούν

Το μόνο που μένει είναι να αναρρωτηθείς!

Αξίζει, ο πόνος ενός τέτοιου αθώου πλάσματος να γίνει δική σου επιστημονική περιέργεια ;

Σχετικό άρθρο: Πειραματόζωα

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ