eglimata ekmetalleusis

Εγκλήματα > Εγκλήματα Εκμετάλλευσης

Τα Θύματα της Εκμετάλλευσης

Η φύση δεν είναι επιχείρησή σου

(Οι εικόνες μεγεθύνονται πατώντας πάνω τους)

Η καταστροφή του περιβάλλοντος
Η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι η μεγάλη μας ντροπή καθώς υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον των ανθρώπων στον πλανήτη. Μια ντροπή για την οποία βέβαια μερικοί είναι πιο υπεύθυνοι από άλλους, αλλά τελικά όλοι μας κάνουμε ζημιά, έστω και μικρή.


Τα ζώα, το κατ’ εξοχήν εκμεταλλεύσιμο είδος
Τα ζώα είναι το υπ’ αριθμόν ένα εκμεταλλεύσιμο είδος του ανθρώπου


Η μόλυνση της ατμόσφαιρας
Τα εργοστάσια λειτουργούν σαν ηφαίστεια παραγωγής ρύπων σε βαθμό που όχι μόνο υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας, αλλά την θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο. Το αυτοκίνητο είναι αδιαμφισβήτητα ένας άλλος μεγάλος παράγοντας μόλυνσης του περιβάλλοντος.


Το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το διοξείδιο του άνθρακα διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα από την καύση στερεών καυσίμων (δηλ. από τα εργοστάσια, τα αυτοκίνητα, κ.λ.π.).
Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι, εξαιτίας του θερμοκηπίου, σε περίπου 50 χρόνια, η ζωή πάνω στη Γη θα είναι σχεδόν αδύνατη.


Οι φάλαινες απειλούνται με αφανισμό
Οι φάλαινες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, επειδή τις κυνηγάνε συστηματικά. Κυνηγιούνται κυρίως για το κρέας, το λίπος και το λάδι της. Το κυνήγι της φάλαινας είναι παράνομο, αλλά και πραγματικότητα.


Υποστηρίξτε τις εκστρατίες των θαλασσών

Ενώ η ίδια η φαλαινοθηρία δεν είναι επικερδής δραστηριότητα, προκαλεί έκπληξη η σύνδεση κάποιων γνωστών εταιριών θαλασσινών με τη φαλαινοθηρία. Πολλές εταιρίες εκτός Ιαπωνίας, ανήκουν ή έχουν συμβόλαια με τη Nissui, την εταιρία που κατέχει το ένα τρίτο της Kyodo Senpaku, στην οποία ανήκει ο στόλος των φαλαινοθηρικών.
η Υπηρεσία Αλιείας της Ιαπωνίας διπλασίασε, φέτος, τον αριθμό φαλαινών που θα σκοτωθούν, φτάνοντας στις 935 ρυγχοφάλαινες (φάλαινες minke) και 10 πτεροφάλαινες (φάλαινες fin), το οποίο είναι κινδυνεύον είδος.

Αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις,

…γίνε κι εσύ υπερασπιστής των θαλασσών

και βρές …υποστηρικτές των θαλασσών

 


Η μόλυνση των θαλασσών από το πετρέλαιο
Πετρελαιοκηλίδες δημιουργούνται πολύ συχνά στις θάλασσες του πλανήτη από διερχόμενα σαπιοκάραβα εταιριών που εκμεταλλεύονται στο βωμό του κέρδους τους το μέλλον τής ζωής μας.


Χτίζουμε και στη θάλλασσα
Οι ακτές δεν είναι πλέον ακατοίκητες. Η οικιστική δραστηριότητα του ανθρώπου έχει φτάσει και στην τελευταία ακρογιαλιά της πατρίδας μας.


Η καμένη γη είναι περισσότερο χρήσιμη από το δάσος
Κάθε χρόνο στην Ελλάδα, χιλιάδες στρέμματα χαρακτηρισμένων δασικών περιοχών καίγονται με σκοπό την οικοπεδοποίησή τους.Στο μεγάλο έγκλημα συμβάλουν και οι εκάστοτε κυβερνήσεις που στη συνέχεια αποχαρακτηρίζουν τις περιοχές αυτές.
Τα σκουπίδα θα μας πνίξουν
Τα σκουπίδια σήμερα με την καταναλωτική μανία του ανθρώπου αποτελούν εστία μόλυνσης του πλανήτη που απειλεί τον σύγχρονο κόσμο αν δεν ληφθούν μέτρα.


Άνθρωπος , ένα είδος πρός εκμετάλλευση
Μα πως να μην εκμεταλλεύεται ο άνθρωπος τη φύση και τα πλάσματά της αφού έχει φτάσει στο σημείο να εκμεταλλεύεται τον ίδιο τον άνθρωπο.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι ακόμα που σκέφτονται το μέλλον. Ένας τέτοιος ήταν και ο φωτογράφος της φωτογραφίας (ντροπής για τον πολιτισμό μας) που αφού τράβηξε τη φωτογραφία αυτοκτόνησε.

 

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ