Άρχισε η ψηφοφορία για διάδοχο του Κόρμπιν στους Εργατικούς


Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Άρχισε από σήμερα η εσωκομματική διαδικασία ψηφοφορίας για το νέο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, με τα ονόματα τριών στελεχών να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο για τη διαδοχή του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Τις προϋποθέσεις στήριξης από βουλευτές και ευρωβουλευτές των Εργατικών, καθώς και από εργατικά συνδικάτα ή τοπικές οργανώσεις του κόμματος κατάφεραν τελικά να καλύψουν ο σκιώδης Υπουργός Brexit σερ Κιρ Στάρμερ, η σκιώδης Υπουργός Επιχειρήσεων Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι και η βουλευτής Λίσα Νάντι.

Η διαδικασία ψηφοφορίας θα διαρκέσει έως τις 2 Απριλίου, με το νικητή να ανακοινώνεται δύο ημέρες αργότερα σε ειδικό συνέδριο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν και τα περίπου 114.000 νέα μέλη του Εργατικού Κόμματος που ενεγράφησαν μετά από την εκλογική ήττα του Δεκεμβρίου, καθώς και οι 14.700 «υποστηρικτές» του κόμματος που κατέβαλαν το πόσο των 25 λιρών ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.

Τη μεγαλύτερη στήριξη από τα στελέχη του κόμματος εξασφάλισε ο κ. Στάρμερ, που θεωρείται εκπρόσωπος της πιο κεντρώας πτέρυγας του κόμματος. Με αξιώσεις διεκδικεί την ηγεσία η κα Λονγκ-Μπέιλι, που από πολλούς θεωρείται ότι θα συνεχίσει την αριστερή στροφή που συντελέστηκε από τον κ. Κόρμπιν. Η έκπληξη των πρώτων φάσεων της διαδικασίας ήταν η κα Νάντι, που προσπαθεί να ανακτήσει την υποστήριξη της παραδοσιακής βάσης των ψηφοφόρων των Εργατικών στη βόρεια Αγγλία.Source link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.