Απειλές Καλίν-Αλτούν σε Μπάιντεν: Όποιος αμφισβητεί τον Ερντογάν, θα πληρώσει το τίμημα


Πυρά και απειλές κατά του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξαπέλυσαν και άλλα στελέχη της τουρκικής προεδρίας με αφορμή βίντεο από τον περασμένο Δεκέμβριο που δημοσιεύτηκε χθες και τον εμφανίζει να τάσσεται κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μπάιντεν έλεγε στο επίμαχο βίντεο ότι έχει μειωθεί η εμπιστοσύνη του στην Τουρκία και τάχθηκε υπέρ μιας νέας προσέγγισης των ΗΠΑ προς τον «αυταρχικό» Τούρκο πρόεδρο στηρίζοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ότι πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα για την ευρύτερη στάση του. 

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχήμ Καλίν σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε ότι «οι ημέρες που διέταζαν την Τουρκία έχουν τελειώσει» και απείλησε ότι αν επιχειρήσουν να το ξανακάνουν, θα πληρώσουν το τίμημα. 

Αναλυτικά έγραψε ότι « Η ανάλυση του Τζο Μπάιντεν για την Τουρκία βασίζεται σε καθαρή άγνοια, αλαζονεία και υποκρισία. Οι ημέρες που διατάζατε την Τουρκία έχουν τελειώσει. Αλλά αν ακόμα νομίζετε ότι μπορείτε να το κάνετε, πολύ ευχαρίστως. Θα πληρώσετε το τίμημα». 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της εκλογής του Ερντογάν. Πρόσθεσε δε ότι όσοι το έκαναν, πήραν την απάντησή του την 15η Ιουλίου 2016, δηλαδή την ημέρα απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Κανένας δεν μπορεί να επιτεθεί στην λαϊκή μας βούληση και στην δημοκρατία μας. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της εκλογής του προέδρου μας. Όσοι τόλμησαν πήραν την απάντηση τους την 15η Ιουλίου του 2016. Αυτό ήταν μια φιλική υπενθύμιση».

 

Πηγή: skai.gr

Source link

Ειρήνη Κόντη

Είμαι μια πολύ οικολόγα blogger και μου αρέσουν και τατού.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.